Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (3.4.)

utorok, 3. apríl 2012 11:51 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (3.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (3.4.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Chelsea po zmene trénera výrazne ožila a mnoho priaznivcov The Blues sa dožaduje vedenia klubu, aby ponechalo Roberta Di Mattea na pozícií trénera aj v budúcej sezóne. Samotný kormidelník, ktorý kedysi hrával za Chelsea aj ako hráč, ešte nevie, či bude mať majiteľ klubu Roman Abramovič záujem sa s nim na túto tému vôbec rozprávať. 

MANCHESTER CITY: Roberto Mancini sa cíti na lavičke Citizens bezpečne a nedávno vyhlásil, že o svoje miesto nepríde ani v prípade, ak bledomodrí v tejto sezóne nezískajú ligový titul. Iného názoru sú však viaceré dnešné anglické periodiká, ktoré tvrdia, že lavička sa pod Mancinim už poriadne trasie.

MANCHESTER CITY & CHELSEA:
Kolumbijský reprezentant Radamel Falcao zatiaľ nerieši špekulácie futbalových médií, ktoré tvrdia, že sa ho po sezóne pokúsi z Atlética Madrid vykúpiť Manchester City a Chelasea. ,,Môžem vás uistiť v tom, že sa sústredím len na Atlético,” odkázal svojim záujemcom.

ARSENAL:
Neobvykle vysokú sumu peňazí plánuje Arsenal cez leto investovať do kúpy záložníka francúzskeho Rennes Yanna M’Vilu. Podľa špekulácií britských médií by mohla ponuka Gunners presiahnuť až 20 miliónov eur.

NEWCASTLE:
Na menoslov záujemcov o služby útočníka Strák Demba Ba sa zaradil aj bohatý francúzsky klub Paris Saint Germain, ktorý chce vybudovať tím schopný bojovať o trofej Ligy majstrov. Senegalský hrotový útočník je údajne pre PSG jednou z letných priorít.

MANCHESTER UNITED:
Podľa ďalšej špekulácie je Alex Ferguson pripravený posilniť stred poľa Red Devils o talentovaného záložníka Atletico Bilbao Javiho Martineza, za ktorého chce Baskom ponúknuť rozprávkových 30 miliónov eur.

LIVERPOOL:
Kenny Dalgish je jedným z trénerov, ktorí budú musieť po sezóne vysvetľovať vedeniu klubu zle výsledky z tohto ročníka. Je isté, že The Reds opäť nepostúpia do Ligy majstrov, čo bude na Anfield Road obrovské sklamanie i keby The Reds vyhrali FA Cup. Dalgish má vraj miesto na lavičke tímu isté, avšak určite sa nevyhne pred budúcou sezónou väčšiemu tlaku zo strany vedenia i fanúšikov.

ZOSTAVA KOLA:
Renomovaný anglický futbalový portál goal.com zverejnil ideálnu jedenástku 31. kola, ktoré sa včera dohrávalo zápasom Blackburnu s Manchestrom United (0:2). Jedenástka kola je nasledovná: De Gea (Manchester United) - Ivanović (Chelsea), Ferdinand (QPR), Kaboul (Tottenham), Baines (Everton) - Valencia (Manchester United), Diakite, Taarabt (obaja QPR), Larsson (Sunderland) - Torres (Chelsea), Cisse (Newcastle).