Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #1 Apríl)

utorok, 3. apríl 2012 12:17 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #1 Apríl)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #1 Apríl) | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel tradičnej rubriky, v ktorej vám každý pondelok podvečer prinášame rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL (alebo ak chcete NHL POWER RANKINGS).

  New Jersey Devils

Martin Brodeur. Fenomén sám o sebe. Kým by ste spočítali všetky jeho zápasy, ktoré za Devils v play-off odohral, vyšlo by vám číslo 181. Jeho forma má s blížiacim sa play-off stúpajúcu tendenciu. Posledné 3 zápasy vyhral s takmer 94% úspešnosťou zákrokov. V kombinácii s útočníkmi Kovalchukom, Eliášom, Parisim či mladíkom Henriquem, budú Devils veľmi ťažkou prekážkou v 1. kole. Zaujímavosťou je, že New Jersey chýbalo v play-off za posledných 15 rokov len jediný krát.

  Ottawa Senators

 Mnoho fanúšikov čakalo, že Ottawa nezvládne posledný mesiac a upadne naspäť do šedého priemeru. Ruku na srdce. Kto čakal, že Ottawa bude mať zabezpečený postup do play-off skôr ako Washington? Ich 4 zápasová víťazná séria je naozaj obdivuhodná, keď 3 zápasy dokázali vyhrať vonku, nad silným Pittsburghom, Winnipegom i Philadhelphiou. Kto dostane Senators v 1. kole play-off, nebude mať vôbec ľahkú úlohu.

  Nashville Predators

 Je to ako na hojdačke. 2 zápasy jednoznačná výhra, nasledované dvomi prehrami aj o 3 či 4 góly. Takýto bol aj sobotný zápas s Chicagom, keď Nashville stiahol vedenie Chicaga 4:0 na 4:4, no nakoniec nezvládnutý záver zápasu rozhodol o prehre Preds 5:4. No ako hovorí výstižný slogan na oficiálnej stránke Nashvillu: „now is the time, Smashville“, žiadna panika ani strach by nastať nemali. Nová kapitola menom play-off začína už čoskoro a na jeho začiatku stojí každý na rovnakej štartovacej čiare.

  Chicago Blackhawks

Chicago má zase problémy s obranou a brankármi. Táto ich najväčšia slabina môže byť veľkým negatívnym efektom, ktorý bude ovplyvňovať ich výkony v play-off. V posledných 5 zápasoch dostalo Chicago 18 gólov, na čo predtým potrebovali ich súperi zápasov až 8. Chicagu ostávajú do konca sezóny ešte 2 zápasy a ak Marián Hossa zaznamená aspoň 3 body podarí sa mu prekonať 80 bodovú hranicu. Naposledy sa mu to podarilo ešte v jeho pamätnej sezóne 2006/2007, keď za Atlantu nazbieral 100 bodov.

  Boston Bruins

 Šampióni konečne vyzerajú opäť ako šampióni. Z posledných 8 zápasov prehrali len jeden a  brankársky mág Tim Thomas sa vracia do svojej výbornej formy. V posledných siedmich štartoch neinkasoval ani raz viac ako 2 krát. Boston má prvenstvo vo svojej divízii už isté a takisto má isté aj to, že do play-off vstúpi z druhého miesta východnej konferencie.

  St. Louis Blues

Ak majú Blues stále chuť na Presidents Trophy, musia v závere bezpodmienečne zabrať a ukoristiť plný počet bodov. Z posledných 9 zápasov bodovali naplno len 3 krát a to je na potencionálny najlepší tím základnej časti málo. Brian Elliott by sa mal v stredu proti Detritu opäť postaviť do brány a pokúsiť sa natiahnuť svoju neuveriteľnú sériu bez inkasovaného gólu. Momentálne to vyzerá, že ak Elliott výrazným spôsobom v závere nezlyhá, bude mu tréner Hitchcock dôverovať aj v úvode play-off.

  Pittsburh Penguins

Tak Penguins konečne vyzerajú opäť ako ľudia, ktorí sú poraziteľní. Po neuveriteľných 11 zápasoch keď nenašli premožiteľa, klesli späť „len“ do lepšej polovice ligy. Z posledných 9 zápasov vyhrali 4 a dostali až 29 gólov. Do konca základnej časti ich už nečaká nič ľahké, postupne sa stretnú s Bostonom, Rangers a Philadhelphiou. A samozrejme potom ich čaká play-off, v ktorom patria určite k jedným z najväčších favoritov.  

  Philadhelphia Flyers

V troch zápasoch bez svojho marcového klenotu, Ilyu Bryzgalova, sa podarilo Flyers uspieť dvakrát. Náhradník Sergei Bobrovsky síce inkasoval až 8 krát, no jeho spoluhráči sa vytiahli a súperových brankárov prekonali až 16 krát. Claudovi Girouxovi chýba už len jediný bodík, aby prekonal 90 bodovú métu. Už teraz je táto sezóna jeho najplodnejšou, keď nazbieral o 13 bodov viac ako v plnom počte zápasov v minulej sezóne.

  New York Rangers

Po tom ako sa Rangers skoro mesiac trápili, vyzerá to tak, že ani prehra o gól s Bostonom ich už nevyvedie z dobrej formy. Jediný gól za Rangers v nedeľnom zápase zaznamenal Marián Gáborík, čo bol už jeho 40-tohto sezónny. V prípade že sa mu podarí skórovať ešte 2 krát, vyrovná svoje historické gólové maximum v jednej sezóne. Zaujímavé tiež je, že sa Rangers začína dariť na súperových ľadoch viac ako na domácom. New York je tiež prvým tímom ligy, ktorému sa podarilo túto sezónu vyhrať 50 zápasov.  

  Vancouver Canucks


 A máme tu tretieho kandidáta na Presidents Trophy. Canucks sa podarilo vyhrať posledných 6 zápasov, čo ich hneď vyšvihlo na bodovú métu 107 bodov, rovnako ako dovtedy samostatne prvý Rangers. Ich šance sa ešte zvyšujú po prehliadnutí ich posledných súperov základnej časti. Anaheim, Calgary a Edmonton sú určite prijateľnejšími súpermi, ako tímy z hornej polovice tabuľky. Tréner Vigneault môže byť spokojný aj s brankárskou dvojicou, Luongo-Schneider, každý z nich si pripísal v spomínanej sérii po 3 víťazstvá.