Main Content

Ibrahimovič po zápase s Barcelonou: Už rozumiem Mourinhovi!

streda, 4. apríl 2012 13:06 | Autor: Martin Gregor

Ibrahimovič po zápase s Barcelonou: Už rozumiem Mourinhovi!
Ibrahimovič po zápase s Barcelonou: Už rozumiem Mourinhovi! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Zlatan Ibrahimovič bol po včerajšom zápase Barcelony s AC Miláno (3:1) poriadne sklamaný. Nie tak z vyradenia, ktoré sa očakávalo, ako skôr z výkonu hlavného rozhodcu, ktorý výrazne ovplyvnil zápas.

O tom, že Barcelona postúpila zaslúžene do semifinále nikto nepochybuje. V stretnutí bola lepšia, Talianov prestrieľala v pomere 21-3 (8-1 na bránu) a v držaní lopty jasne dominovala. Otázne je však, či potrebovala k postupu toľko pomoci od rozhodcov. Aj verní fanúšikovia Culés uznávajú, že druhá penalta proti Rossoneri bola veľmi krutá (i keď faul tam bol). Vrhá to zlé svetlo nielen na rozhodcu, ale aj na samotný španielsky veľkoklub, ktorý je v tom pritom nevinne.

,,Barcelona nepotrebuje takúto pomoc. Je predsa najlepšia na svete,” vyhlásil obávaný kanonier Milánčanovi Zlatan Ibrahimovič, ktorý pred dvoma rokmi hrával za katalánsky klub.

,,V tomto momente už chápem tomu, keď tvrdí José Mourinho, aké je to ťažké hrať proti Barcelone. Zažil som to na vlastnej koži a rozumiem tomu ešte viac,” dodal Švéd, ktorý od roku 2004 vyhral ligové tituly s Ajaxom Amsterdam, Juventusom, Interom Miláno, Barcelonou i AC Miláno, no chýba mu trofej Ligy majstrov, ktorú nezíska ani v tejto sezóne.

Na tlačovej konferencií po zápase sa k penaltám vyjadril aj tréner Barcelony Pep Guardiola. ,,Pozrel som si obe situácie, po ktorých rozhodca nariadil pokutové kopy a musím povedať, že to boli jasné penalty.”

Guardiola ďalej  reagoval aj na vyjadrenia Ibrahimoviča o Mourinhovi. ,,Ak sa chce Ibrahimovič priateliť s Mourinhom to je jeho vec, ale my sme po piaty krát v rade v semifinále. My radšej hovoríme svojimi činmi na ihrisku.”

Na záver tlačovej konferencie sa ešte vyjadril k tomu, či si myslí, že postup Barcelony bol zaslúžený. ,,Mali sme 21 striel na bránu, boli sme aktívny a zaslúžene ideme ďalej. Nechcem špekulovať nad tým, ktorého súpera by sme si do semifinále priali. Chelsea aj Benfika sú veľmi silné tímy.”