Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Apríl)

štvrtok, 5. apríl 2012 14:09 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Apríl)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Apríl) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Opäť sme zohľadnili výkony hráčov vo štvrťfinále Ligy Majstrov a v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Miesto v našej elitnej jedenástke si zaslúžil argentínsky brankár v službách Catanie Juan Carrizo. Ochranca svätyne talianskeho celku zneškodnil viaceré veľké šance milánskeho AC, vďaka čomu ukradli „rossazzurri“ mimoriadne cenný bod ašpirantovi na titul v Serii A. Carrizo inkasoval len raz a zneškodnil až 9 nebezpečných striel Ibrahimoviča a spol.

Zápasová štatistika: 9 striel na bránu, 7 striel mimo brány, 8 rohových kopov

OBRANCOVIA


Eric Lichaj bol zrejme najlepším hráčom Aston VIlly v sobotňajšom zápase s Chelsea (2-4). Hoci „Villans“ inkasovali až štyrikrát Lichaj ako člen obrany vyčnieval nad všetkými spoluhráčmi. 23-ročný americký reprezentant gólom a asistenciou dával svojim nádej na bodový zisk až do samotného záveru zápasu.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 1 asistencia

V zápase medzi Aston VIllou a FC Chelsea (2-4) vo Villa Parku sa strhla veľká dráma, pri ktorej bol i obranca pôvodom zo Srbska Branislav Ivanovič. Ten nečakane ako hráč na pozícií pravého obrancu dvakrát skóroval a výrazne tak pomohol „The Blues“ k vytúženým trom bodom.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly

Dôvod prečo sme si do našej ideálnej jedenástky vybrali práve obrancu Catanie Nicolasa Spolliho je prostý, počas celého zápasu odvádzal naozaj kvalitnú prácu proti obávanému ofenzívnemu triu AC Miláno – Ibrahimovič, Robinho, Boateng. Ako jediný hráč svojho mužstva dokázal aj skórovať a napokon jeho presný zásah znamenal pre Cataniu nečakaný a veľmi cenný bodový zisk (1:1).

Zápasová štatistika: 1 strelený gól

Dani Alves s
a síce v posledných dvoch zápasoch Barcelony nepostaral ani o jeden gól či asistenciu, no je to práve on, kto má najväčší podiel na postupe Barcelony cez AC Miláno do semifinále Ligy majstrov. Jeho dôležitosť pre mužstvo Pepa Guardiolu je neodškriepiteľná.  Brazílčan hral opäť skvelý celoplošný futbal a po pravej strane ihriska Nou Campu doslova dominoval. Milánčanom, ktorí majú vo svojom strede viacero starších hráčov, práve bránenie Alvesa z pravej strany najviac vyčerpalo a ako bolo vidieť “Rossoneri“  v závere stretnutia najmä vďaka nemu chýbali sily na záverečný nápor.

Zápasová štatistika: 0 gólov, 0 asistencií

ZÁLOŽNÍCI

Ekvádorsky reprezentant Antonio Valencia, ktorý sa už niekoľko krát umiestnil v našej elitnej jedenástke, v Premier League opäť vyčnieval a „Červení diabli“ najmä jemu ďakujú za to, že v pondelok v dohrávke 31.kola porazili Blackburn (0:2). Antonio sa z postu krídelníka postaral v Ewood Parku najprv o krásny gól a šance domácich na bodový zisk definitívne zmaril asistenciu na presný zásah Ashleyho Younga. United vedú v tabuľke Premier League pred Citizens už o 5 bodov a Valencia má na tom veľký podiel.  Kto vie ako by vyzerala tabuľka anglickej ligy keby sa Ekvádorčan značnú časť sezóny netrápil zraneniami.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 1 asistencia

„Čierne mačky“ sa favoritov zjavne neboja a tentokrát obdarovali smolou Manchester City (3:3). Stredopoliar Black Cats Sebastian Larsson bol správnym lídrom svojho tímu, keď sa postaral o úvodne dva góly do siete snáď najlepšieho brankára Premier League Joea Harta.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly

Andrés Iniesta má za sebou veľmi vydarený týždeň. Najprv cez víkend dopomohol Blaugranas presným zásahom k výhre nad nebezpečným Athleticom Bilbao (2:0) a v utorok bol dôležitou súčasťou tímu Pepa Guardiolu v šlágri Ligy majstrov proti AC Miláno. Autor víťazného gólu Španielov vo finále MS 2010 sa postaral o ďalší mimoriadne dôležitý gól, keď v úvode druhého polčasu upokojil celý Nou Camp gólom na 3:1.

Zápasová štatistika proti Athletic Bilbao: 1 strelený gól
Zápasová štatistika proti AC Miláno: 1 strelený gól

ÚTOČNÍCI


Portugalský virtuóz Cristiano Ronaldo má za sebou tradične vynikajúci týždeň. Najprv sa cez víkend proti Osasune (1:5) postaral o dva nádherné góly a dve asistencie. Mal tak najväčší podiel na jasnom víťazstve Pusiniek na pôde súpera, ktorý v tejto sezóne dokázal poraziť aj Barcelonu. Gólová mašina Ronaldo pokračovala vo svojej práci včera, keď rozvlnila sieť Apoelu Nikózia opäť dvakrát. Podobne ako v dueli s Osasunou nechýbal z Ronaldovej kopačky nádherný gól z priameho kopu.

Zápasová štatistika proti Osasune: 2 strelené góly, 2 asistencie
Zápasová štatistika proti APOEL- u: 2 strelené góly

Ikona v tejto sezóne menej výrazného milánskeho celku „Nerazurri” Diego Milito opäť vyčnieval nad svojimi spoluhráčmi, keď v stretnutí s FC Janov, v ktorom padlo až 9 gólov (5:4) zaznamenal hetrik, čím udržal Inter aspoň v teoretickej hre o postup do budúcoročnej edície Ligy majstrov.

Zápasová štatistika: Hetrik

Posledným hráčom našej elitnej jedenástky je podobne ako v minulom týždni senegalský reprezentant Papiss Cissé. 26-ročný útočník sa postaral o oba góly “Strák” v zápase s Liverpoolom (2:0). Pri prvom góle sa hlavou presadil v súboji s našim Martinom Škrtelom, čo sa v tejto sezóne stalo snáď po prvýkrát. 

Zápasová štatistika: 2 góly