Main Content

POTVRDENÉ: Ďalšia lyžiarska hviezda hlási vážne zranenie

pondelok, 5. február 2024 14:44 | Autor: TASR

Sofia Goggiová
Sofia Goggiová | zdroj: TASR

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová spadla počas tréningu na zjazdovke v Ponte di Legno na severe Talianska a vážne si zranila nohu.

Podľa denníka "Gazzetta dello Sport" existuje podozrenie na zlomeninu holennej a lýtkovej kosti, čo by znamenalo predčasný koniec sezóny. Priebežnú líderku zjazdu v tejto sezóne Svetového pohára previezli na vyšetrenia do Milána. Informovali o tom agentúry APA a DPA. Olympijská šampiónka v zjazde z roku 2018 v pondelok počas tréningu obrovského slalomu pravou nohou narazila do bránky v pravotočivej zákrute, uviedla Talianska lyžiarska federácia (FISI). Dodala, že jej lekárska komisia zatiaľ správu o zranení nevydala, potrebné vyšetrenia čakali lyžiarku v pondelok vo večerných hodinách. Niektoré talianske médiá informovali, že Goggiovú previezol do nemocnice vrtuľník.

Tridsaťjedenročná lyžiarka mala počas svojej kariéry viacero vážnych zranení. V roku 2022 Goggiová spadla počas super-G v Cortine d'Ampezzo a utrpela viacnásobné zranenia ľavého kolena a nohy, ale o 23 dní neskôr získala striebornú medailu v zjazde na ZOH v Pekingu. Talianka vedie poradie SP v zjazde s 89-bodovým náskokom pred Rakúšankou Stephanie Venierovou. V hodnotení super-G je štvrtá a celkovo piata. Na konte má 24 víťazstiev v presížnom seriáli. Jej zranenie prichádza takmer presne dva roky pred ZOH v Miláne a Cortine d'Ampezzo, ktoré odštartujú 6. februára 2026. Za uplynulé týždne utrpela nepríjemný pád hneď pätica celkových víťazov SP.

Američanka Mikaela Shiffrinová si po páde v zjazde v Cortine d'Ampezzo poranila ľavé koleno, nemá však poškodené väzy a štartovať by mohla v Soldeu v Andorre, kde je 10. februára na programe obrovský slalom a o deň neskôr slalom. Brignoneová spadla v rovnakých pretekoch, no nemá žiadne zdravotné problémy. V Jasnej spadla Slovenka Petra Vlhová, ktorej ukončilo sezónu roztrhnutie predného krížneho väzu v pravom kolene. Sezóna sa predčasne skončila aj Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi a Aleksandrovi Aamodtovi Kildemu.