Main Content

Arsenal prekonal svoj ligový rekord: Takto dobre The Gunners nehrali už dlho

nedeľa, 11. február 2024 21:18 | Autor: TASR

Bukayo Saka
Bukayo Saka | zdroj: TASR

Futbalisti Arsenalu Londýn vyhrali v anglickej Premier League štvrtý zápas za sebou. V nedeľnom mestskom derby 24. kola deklasovali West Ham United na jeho trávniku 6:0 a za lídrom FC Liverpool zaostávajú na treťom mieste o dva body.

O skóre pred Arsenalom je Manchester City, ten však má zápas k dobru. Štvrtý Tottenham stráca na "kanonierov" päť bodov. Na piatu priečku klesla po víkende Aston Villa, ktorá prehrala doma s Manchestrom United 1:2. Dvoma gólmi sa na víťazstve Arsenalu podieľal Bukayo Saka, ktorý sa strelecky presadil v treťom stretnutí za sebou a svoje konto v prebiehajúcej ligovej sezóne zaokrúhlil na 10. Declan Rice mal proti svojmu bývalému klubu bilanciu 1+2.

Pre Arsenal to bolo rekordné víťazstvo v PL na ihriskách súperov, prekonal doterajší najlepší klubový zápis z augusta 2009 a vtedajší triumf 6:1 na pôde Evertonu. Arsenal rozhodol o svojom hladkom triumfe už v prvom polčase, v jeho závere sa presadil štyrikrát v priebehu pätnástich minút. Skóre otvoril hlavou po rohu William Saliba, na 2:0 zvýšil Saka z penalty, o chvíľu neskôr sa tešil Gabriel a účet prvého dejstva uzavrel v nadstavení Leandro Trossard umiestnenou strelou zvnútra šestnástky. Po prestávke ešte Saka a Rice gólovo zvýraznili demontáž West Hamu.

V kríze sa zmietajúci "kladivári" natiahli šnúru bez ligového víťazstva na päť zápasov a na sedem vo všetkých súťažiach. V tabuľke Premier League klesli na ôsmu priečku. Manchester United bodoval naplno tretíkrát za sebou, keď v jednom zo šlágrov kola triumfoval na ihrisku Aston Villy 2:1. Na presný zásah Rasmusa Höjlunda zo 17. minúty ešte dokázal po prestávke odpovedať domáci Douglas Luiz, ale o víťazstve "červených diablov" rozhodol v 86. minúte Scott McTominay prudkou hlavičkou zo šiestich metrov po centri Dioga Dalota. United sa tak na šiestom mieste priblížili k Aston Ville na rozdiel piatich bodov.