Main Content

Tottenham zaváhal, Chelsea sa priblížila Lige majstrov

sobota, 7. apríl 2012 19:36 | Autor: Martin Gregor

Tottenham zaváhal, Chelsea sa priblížila Lige majstrov
Tottenham zaváhal, Chelsea sa priblížila Lige majstrov | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Siedmymi zápasmi pokračovala dnes anglická Premier League. 32.kolo sa dohrá zajtra zápasmi Manchestru United s Queens Park Rangers a šlágrom medzi Arsenalom a Manchestrom City.

Sedem stretnutí prinieslo dokopy 18 gólov. Najsledovanejšie boli najmä zápasy Chelsea s Wiganom a Sunderlandu s Tottenhamom, v ktorých sa hralo o miestenky do Ligy majstrov.

V prvom spomínanom stretnutí sa hráči The Blues poriadne zapotili s Wiganom. Po góle Ivanoviča sa zdalo, že si Chelsea zoberie povinné 3 body, no v 81. minúte po skvelej individuálnej akcii zaskočil vypredaný Stamford Bridge Mohamed Diamé. Stúpajúca forma odpisovaného Fernanda Torresa však zachránila Londýnčanov v nadstavenom čase. Po krásnom voleji Španiela do tyče s dávkou šťastia dopravil loptu za bránkovú čiaru hostí jeho krajan Juan Mata.



Dve hodiny pred stretnutím Chelsea sa postarali o ďalšie komplikácie do konca sezóny zverenci Harryho Redknappa, ktorý “len” remizovali so Sunderlandom po bezgólovom priebehu 0-0. Nakoľko Chelsea získala 3 body priblížila sa Tottenhamu v tabuľke 6 kôl pred koncom na rozdiel troch bodov.



Pred záverom sezóny je Chelsea nielen v hre o finále Ligy majstrov ale aj o miestenky do jej budúcoročnej edície priamo cez Premier League. Mužstvo, ktoré bolo už trochu odpisované sa pod vedením Roberta Di Mattea herne výrazne spamätalo. Naopak kríza Tottenhamu, ktorý značnú časť sezóny ašpiroval na ligový titul, možno vyvrcholí až nepostupom do Champions League. V zóne "ohrozenia" je stále aj Arsenal, ktorý má síce zápas k dobru, no zajtra ho čaká Manchester City. Gunners majú pred Chelsea už len 2 body.

V zostávajúcich stretnutiach dnešného programu upátala najmä menšia gólová prestrelka medzi Norwichom a Evertonom (2-2), či ďalšie zaváhanie Liverpoolu, ktorý doma len remizoval s Aston Villou 1-1. Pritom bod zachraňoval pre The Reds až v závere zápasu Suárez.



Výsledky:
Sunderland – Tottenham 0-0
Bolton – Fulham 0-3
Chelsea – Wigan 2-1
Liverpool – Aston Villa 1-1
Norwich – Everton 2-2
West Bromwich Albion – Blackburn 3-0
Stoke City - Wolverhampton 2-1