Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 29. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 8. apríl 2012 12:05 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 29. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 29. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Najvyššia nemecká súťaž pokračuje v nedeľu zvyšnými dvoma stretnutiami 29. kola. Prinášame vám analýzu k zápasom Schalke - Hannover a Hamburg - Leverkusen.



Schalke – Hannover, 15.30

Minulé zápasy


Schalke v minulom kole nastúpilo na ihrisku Hoffenheimu. Hostia mohli využiť zaváhanie Gladbachu a upevniť si tak tretiu priečku, no túto úlohu nesplnili na 100%. Proti Hoffenheimu totiž uhrali len remízu 1:1 a odniesli si so sebou iba jeden bod. O gól hostí sa postaral Huntelaar.

Hannover v minulom zápase privítal na svojej pôde práve najväčšieho konkurenta Schalke, Borussiu Mӧnchengladbach. Aj tento zápas nasvedčoval tomu, že Gladbach stratil svoju vynikajúcu formu, ktorou výrazne zamiešal karty v celej Bundeslige. Hannover hral koncentrovane a potvrdil, že na vlastnom ihrisku sa mu darí. Dvoma gólmi v druhom polčase dal jasne najavo, že to bude domáci tím, kto si odnesie plný bodový zisk. Gladbachu sa v 78. minúte podarilo už iba upraviť skóre na konečných 2:1. 

Tabuľky a štatistiky

Schalke sa aj naďalej nachádza na 3. mieste, ktoré zabezpečuje priamy postup do Ligy Majstrov. Od štvrtého Gladbachu ho delia 3 body, čo stále nie je veľa a práve preto si Schalke až do konca sezóny nemôže dovoliť žiadne veľké zaváhanie. Schalke podáva na domácom ihrisku naozaj skvelé výkony. Z posledných 5 zápasov neprehrali ani raz, vyhrali 4-krát so Stuttgartom 3:1, Wolfsburgom 4:0, Hamburgom 3:1, Leverkusenom 2:0 a raz remízovali s Mainzom 1:1. Celkové skóre Schalke je 61:35. Proti Hannoveru nenastúpia potrestaní Matip a Jones. Na maródke ostávajú Hildebrand a Fährmann, no do bránky by sa podľa všetkého mohol postaviť uzdravený Unnerstall.

Hannover vďaka dobrej forme z posledných zápasov aj naďalej v tabuľke stúpa. Momentálne je na 5. mieste, no iba o bod za ním zaostávajú Stuttgart, Leverkusen, Brémy a Wolfsburg. Hannoveru sa však príliš nedarí na ihriskách súpera. Z posledných 5 zápasov vyhral s Hertou 1:0, remízoval s Mainzom 1:1 a potom prehral s Dortmundom 3:1, Brémamy 3:0 a Bayernom 2:1. Celkové skóre Hannoveru je záporné 37:39.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch jasne vedie Schalke, ktoré vyhralo 11-krát, zatiaľ čo Hannover sa radoval iba 4-krát. Rovnako 4-krát sa body delili. Oba tímy vypadli vo štvrtok z Európskej Ligy a tak sa môžu na plno venovať Bundeslige. Tam sa nachádzajú v situácii, kde si nemôžu dovoliť zaváhanie.

Očakávam opatrný úvod a preto by som tipoval remízu v prvom polčase s kurzom okolo 2,20.

Hamburg – Leverkusen, 17.30

Minulé zápasy


Hamburg v minulom zápase nastúpil na ihrisku Kaiserslauternu. V tomto zápase padol iba jeden gól, ktorý strelil Jansen v 28. minúte a zabezpečil tak Hamburgu cenné 3 body. Naopak v tíme Kaiserslauternu zavládlo veľké sklamanie, pretože ostávajú na dne tabuľky a na to, aby sa dostali zo zóny ohrozenia by potrebovali až 10 bodov.

Leverkusen v minulom zápase privítal Freiburg. Domáci priaznivci dúfali,že tento zápas vráti Leverkusen opäť na víťaznú vlnu, no nestalo sa tak. Freiburg porazil Leverkusen 2:0 a boduje tak už 5 zápas v rade. Naopak na Leverkusen doľahol ešte väčší tlak a najviac si to odniesol tréner Dutt, ktorého odvolali.

Tabuľky a štatistiky

Hamburg po víťazstve nad Kaiserslauternom prerušil nepriaznivú šnúru 4-och prehier v rade a dostal sa tak zo zóny ohrozenia. Momentálne je 15-ty, no od 16-teho Kolína ho delia iba 2 body. Hamburg zažíva naozaj zlé obdobie a závisí len na hráčoch, či sa im podarí nadviazať na dôležité víťazstvo z minulého kola. Na domácom ihrisku je to však hrôza. Z posledných 5 zápasov remízovali s Bayernom 1:1 a prehrali s Dortmundom 1:5, Brémamy 1:3, Stuttgartom 0:4 a Freiburgom 1:3. Celkové skóre Hamburgu je samozrejme záporné a to 32:50. Proti Leverkusenu nenastúpia: Guerrero, Kačar, Diekmeier, Rincón a Sala. 
Leverkusen po minulej prehre opustil pohárové priečky a momentálne je 7. Od 6. Stuttgartu ho delí len horšie skóre a od 5. Hannoveru iba 1 bod. Práve preto má Leverkusen obrovskú motiváciu zvíťaziť. Na ihriskách súpera sa mu donedávna veľmi darilo, no teraz to už také dobré nie je. Z posledných 5 zápasov remízoval s Brémamy 1:1, prehral s Dortmundom 0:1, vyhral s Kolínom 2:0, prehral s Wolfsburgom 2:3 a naposledy prehral so Schalke 0:2. Celkové skóre Leverkusenu je 39:38. Zranení sú: Ćorluka, Da Costa, Bender, Sam a Schwaab.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch je lepší Hamburg, ktorý vedie v pomere 9:5. Body sa delili rovnako 5-krát. Oba tímy zažívajú v súčasnosti veľkú krízu. Hamburg je tesne nad zónou ohrozenia a k tomu sa vykartovali, alebo zranili dôležitý hráči základnej zostavy. Pred domácim publikom sa im vôbec nedarí a z tohto hľadiska sú najhorší z celej ligy. V Leverkusene si pokles formy odniesol najviac tréner, ktorého vedenie odvolalo. Leverkusen je však v oveľa lepšej situácii ako jeho súper, pretože na rozdiel od Hamburgu hrá o poháre, od ktorých ho delí iba horšie skóre. Navyše sa začína vyprázdňovať listina zranených hráčov. Uzdravil sa Ballack a rovnako aj Barnetta.

Väčšia kvalita hráčov je jednoznačne na strane hostí a preto tipujem výhru Leverkusenu s kurzom okolo 2,57.