Main Content

Montreal povolal draftovú päťku do zámoria, Slafkovský si neodpustil vtipný komentár

utorok, 19. marec 2024 14:28 | Autor: Róbert Kalnický

David Reinbacher
David Reinbacher | zdroj: TASR

Pred pár hodinami povolal Montreal Canadiens do zámoria draftovú päťku David Reinbachera. Rakúsky mladík dokončí sezónu v Lavale Rocket.

Na príchod šikovného zadáka vtipne zareagoval aj slovenský útočník Juraj Slafkovský. "Samozrejme, že mu napíšem a zaželám veľa šťastia. A pravdepodobne ho teraz uvidím viac na svojom Instagrame, kedykoľvek ho otvorím, pretože vy chlapci novinári o ňom budete písať každý deň," cituje draftovú jednotku na sociálnej sieti X novinárka Priyanta Emrith.

Reinbacher strávil doterajšiu časť ročníka vo švajčiarskom Klotene v tamojšej najvyššej súťaži. Celkovo odohral 35 zápasov, v ktorých strelil 1 gól a pridal 10 asistencií. Cieľom jeho pobytu v zámorí je zvyk na užšie klzisko a adaptácia na rýchlosť zámorského hokeja.

"Určite si bude musieť zvyknúť na hru na menšom ľade. Pravdepodobne bude mať menej času a je to fyzicky náročnejšie ako v Európe, ale mám pocit, že si s tou zmenou dokáže poradiť. Už je to hotový hráč. Potrebuje si len zvyknúť na ľad, zvyknúť na herný štýl a všetko, pretože je to samozrejme iné ako hrať v Švajčiarsku," hovorí Slafkovský ďalej.

Reinbacher patrí k najväčším talentom rakúskeho hokeja. Vedenie Montrealu Canadiens očakáva, že od budúceho ročníka sa naplno začlení k prvému tímu a pridá prvé štarty v kanadsko-americkej NHL.