Main Content

Maskoti klubov Premier League - I. časť

pondelok, 9. apríl 2012 13:05 | Autor: Jakub Vaverka

Maskoti klubov Premier League - I. časť
Maskoti klubov Premier League - I. časť | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

V Anglicku je futbal doslova náboženstvom. Každému mužstvu od prvej až do piatej ligy patrí nejaká prezývka a keď sa povie The Blues, The Reds, The Gunners alebo The Citizens automaticky sa fanúšikom vybavia konkrétne mužstvá. Väčšina týchto mužstiev má aj svojho maskota. Práve o maskotoch bude náš aktuálny seriál, v ktorom sa vám ich pokúsime postupne predstaviť.

CHELSEA FC

The Blues majú v znaku leva, a preto ich občas prezývajú aj The Lions. Práve Lev je aj maskotom zverencov Roberta Di Mattea, ktorý nevynechá ani jeden domáci zápas a burcuje fanúšikov Chelsea. Jeho meno je príznačné - Stamford Lion.


 

ARSENAL LONDÝN

Ako druhý sme si zobrali na mušku londýnsky Arsenal. Ku Kanonierom by sa hodilo delo alebo nejaký strelec, no myslieť si to by bol obrovský omyl. Maskotom The Gunners je dinosaurus „Gunnersaurus“ s menom Rex, ktorý je zelený a vidieť ho môžete na každom zápase na Emirates Stadium.




 

WIGAN ATHLETIC

Hoci Wigan nepatrí medzi veľmi úspešné tímy Premier League aj on má svojho maskota.  Je ním sympatický chlapec s menom JJ. Pre úplnosť treba dodať, že Wigan hráva svoje zápasy na JJB Stadium.


 

EVERTON FC

Hovorí sa, že slony nosia šťastie a podľa tohto sa pravdepodobne riadili aj v Liverpoole, keď vyberali maskota pre Everton. Je ním toto gigantické zviera, ktoré nahradilo dlhoročného maskota Mr. Toffeeho, čo malo ako sa zrejme správne domnievate u niektorých starších fanúšikov negatívnu odozvu.




MANCHESTER CITY

Milionárske mužstvo Citizens by si možno ako maskota zaslúžilo nejakú bankovku, no  na druhej strane, to by bolo trochu priveľa. Maskotom Manchestru City je bližšie nedefinovateľná postavička, ktorá pripomína mimozemšťana, ktorý sa volá Moonchester.

ANKETA: Ktorý maskot z nášho prvého dielu sa vám páči najviac? Napíšte váš názor do našej novej diskusie pod článkom!