Main Content

Canucks tvrdo narazili vo Vegas. Šampióni sa pred play-off dostávajú do formy

streda, 3. apríl 2024 10:30 | Autor: TASR

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

V šlágri Pacifickej divízie zdolali hráči Vegas lídra z Vancouveru 6:3. Obhajca Stanleyho pohára položil základ úspechu štyrmi gólmi v úvodnej časti. Skóre otvoril v 2. minúte Anthony Mantha, na 2:0 zvýšil Jonathan Marchessault, pre ktorého to bol už 41. gól v sezóne.

Je to tretí najväčší počet od nedraftovaného hráča za uplynulých 20 ročníkov. Viac ich zaznamenali iba Artemij Panarin (44) a Martin St. Louis (43). Do streleckej listiny sa zapísal aj Jack Eichel a premiérovo v drese "zlatých rytierov" aj obranca Noah Hanifin.

"Je skvelé, že som konečne skóroval. Skvelú prácu odviedol aj Jack a dobre clonil Ivan Barbašev. Snažil som sa trafiť bránku a našťastie sa mi to podarilo. Bolo to o to krajšie pred domácim publikom," vyjadril sa Hanifin. Domáci viedli v úvode prostrednej časti 5:1 a na ich víťazstve nič nezmenili ani dva presné zásahy Quinna Hughesa.

Vancouver má na čele divízie päťbodový náskok pred druhým Edmontonom, pričom tretie Vegas zaostáva o osem bodov. "Kosatky" naďalej živia nádej na zisk Prezidentskej trofeje, ktorú získa víťaz Západnej konferencie. Na vedúci Dallas strácajú sedem duelov pred záverom dlhodobej časti tri body.