Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Apríl)

štvrtok, 12. apríl 2012 14:29 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Apríl)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Apríl) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Opäť sme zohľadnili výkony hráčov v ligových súťažiach z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Šláger víkendového kola Primera División sa odohral na štadióne Santiaga Bernabeua, kde nastúpili proti „bielemu baletu“ hráči Valencie C.F. Cieľom hostí bolo získať v Madride aspoň bod, ktorý by bol pre nich veľmi cenný v boji o tretiu priečku v tabuľke. Toto predsavzatie sa im do bodky splnilo a to najmä vďaka reflexívnym zákrokom ich brankára Vicenta Guaity. 26-ročný Španiel niekoľko krát v zápase zachránil svoj tím pri vyložených šanciach Pusiniek.

Zápasová štatistika: 10 striel na bránu, 22 striel mimo brány, 2 rohové kopy

OBRANCOVIA

Vynikajúcim výkonom sa cez víkend blysol v Premier League obranca Bacary Sagna. Stabilná opora tímu „Gunners“ sa predviedla v plnej paráde v šlágri proti Manchestru City, ktorý napokon jeho tím dokázal nečakane (ale zaslúžene) zdolať 1:0. 29-ročný reprezentant Francúzska mal na tomto víťazstve snáď najväčší podiel. V obrane bol spoľahlivý a v útoku z jeho strany krajného obrancu neustále číhalo nebezpečenstvo pred bránou Joea Harta.

Zápasová štatistika proti Man. City: Čisté konto
Zápasová štatistika proti Wolves: Čisté konto

Vynikajúcu  prácu v strede obrany vo víkendovom  stretnutí s Realom Madrid odviedol stopér Valencie Adil Rami. Francúzsky obranca mal proti obrovskej ofenzívnej sile Pusiniek možnosť naplno predviesť svoje defenzívne kvality, čo sa mu napokon aj podarilo. Spoločne s brankárom Guaitom mal najväčší podiel na nečakanej bezgólovej remíze “Los Che”.

Zápasová štatistika: Čisté konto

Posledným hráčom defenzívnej línie tohto týždňa je nový prírastok v rodine Paris Saint Germain, Alex, ktorý prišiel do metropoly Francúzska cez zimu z londýnskej Chelsea. Vyzerá to tak, že tento prestup bude môcť vedenie PSG zaradiť medzi tie vydarené. Brazílsky obranca sa rýchlo udomácnil v novom klube a vo víkendovom dôležitom zápase s Marseille sa postaral dokonca o víťazný gól favorita (2:1). 

Zápasová štatistika: 1 strelený gól

ZÁLOŽNICI

Americký reprezentant Clint Dempsey patrí bezpochyby k najlepším záložníkom druhej polovice sezóny Premier League. 29-ročná opora “Chalupárov” strelila v posledných dvoch zápasoch tri dôležité góly – dva Boltonu (0-3) a jeden Chelsea (1-1).  Fulham je v tabuľke na nečakanom deviatom mieste a vďačí za to hlavne rodákovi z Texasského Nacogdoches, ktorý zaznamenal v tejto sezóne už vynikajúcich 22 gólov. O Dempseyho sa v lete strhne medzi klubmi veľký boj, záujem má hlavne Arsenal. 

Zápasová štatistika proti Boltonu: 2 strelené góly
Zápasová štatistika proti Chelsea: 1 strelený gól

25-ročný francúzsky ofenzívny stredopoliar Ben Arfa sa už po druhýkrát za posledný mesiac objavuje v našej elitnej 11-ke. Niet sa však čomu diviť, keďže mladík s tuniskými koreňmi má veľký podiel na 5-zápasovej víťaznej sérií Newcastle. V poslednom zápase sa Arfa predviedol nádherným gólovým sólom cez polovicu ihriska, ktorým otvoril skóre v zápase s Boltonom. Arfa už dlhšiu dobu potvrdzuje, že je vynikajúcim a nepredvídateľným záložníkom.  

Zápasová štatistika: 1 strelený gól

Po menšej odmlke sa v našej elitnej jedenástke objavuje aj meno španielskeho stredopoliara Michu, ktorý tento krát zažiaril v zápase proti Osasune. Rayo Vallecano aj vďaka nemu prevalcovalo svojho súpera (6:0), pričom 26-ročný stredopoliar si pripísal 2 góly a dve asistencie.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly, 2 asistencie

Vôbec po prvýkrát sa ocitol v našej elitnej jedenástke hráč liverpoolskeho Evertonu Magaye Gueye, ktorý v zápase proti Sunderlandu strelil jeden gól a na zvyšné dva prihral. Napokon sa fanúšikovia v Goodison Parku hlavne vďaka nemu tešili z vysokej výhry 4:0.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 2 asistencie


ÚTOČNÍCI

Tradičný člen našej zostavy Lionel Messi nemohol v elitnej 11-ke chýbať ani v tomto týždni. Argentínsky fenomén odohral za toto merané obdobie dve stretnutia a v oboch “bodoval ako hokejista v najlepšej forme”. Cez víkend v stretnutí na pôde Realu Zaragoza (1:4), ktorá pripravila na Blaugranas trávnik pripomínajúci burinu, strelil dva góly a na jeden prihral. V nastolenom tempe pokračoval aj o dva dni neskôr, keď gólom a dvoma asistenciami dopomohol svojmu tímu k pohodlnému víťazstvu nad Getafe (4:0). 

Zápasová štatistika proti Zaragoze: dva góly, 1 asistencia
Zápasová štatistika proti Getafe: gól, dve asistencie

Robert Lewandowski opäť potvrdil svoje obrovské kanonierske kvality v zápasoch proti Wolfsburgu (1-3) a Bayernu Mníchov (1-0). Poľský reprezentant najprv dvoma presnými zásahmi pomohol Osám k povinnému víťazstvu nad Wolfsburgom a následne včera v najväčšom šlágri Bundesligovej jari zariadil víťazstvo Borussie Dortmund proti Bayernu (1:0), ktoré zrejme rozhodlo o ligovom titule.

Zápasová štatistika proti Wolfsburgu: 2 strelené góly
Zápasová štatistika proti Bayernu Mníchov: 1 strelený gól

Posledným hráčom v našej jedenástke je portugalská superhviezda v službách Pusiniek Cristiano Ronaldo, ktorý bol mužom na správnom mieste vo včerajšom šlágri 32. kola La Ligy proti mestskému rivalovi Atleticu. „Biely balet“ vyhral na štadióne Vicenta Calderona 1:4, pričom Ronaldo strelil hetrik a na štvrtý gól prihral.

Zápasová štatistika: Hetrik, 1 asistencia