Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Tipy dňa na tenis - piatok (13.4.)

štvrtok, 12. apríl 2012 20:26 | Autor: David Pavlík

PRE TIPUJÚCICH: Tipy dňa na tenis - piatok (13.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Tipy dňa na tenis - piatok (13.4.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk

Prinášame vám prvý diel našej novej pravidelnej dennej rubriky s tipmi na zaujímavé tenisové zápasy, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.



Mona Barthel (6) – Angelique Kerber (2)

WTA Kodaň, 13.4.2012, štvrťfinále


Vo štvrťfinále turnaja v Kodani budeme svedkami nemeckého derby. Duel obstarajú dve veľké nádeje svetového tenisu, 15.hráčka sveta, Angelique Kerberová a 37.hráčka sveta, Mona Barthelová. Obe tenistky už v tejto sezóne dokázali získať turnajový titul, Kerberová triumfovala v Paríži, pre Barthelovú bol titul v Hobarte vôbec premiérový v kariére.

Na tomto turnaji zatiaľ suverénnejším dojmom pôsobí mladšia z nemeckej dvojice, Barthelová. 21-ročná rodáčka z Bad Segebergu postupne zdolala Švédku Larssonovú (70. v rebríčku WTA) 6:3,6:4 a Talianku Briantiovú (63.) 6:3,6:2. Do zápasu s Kerberovou vstupuje s tohtosezónnou bilanciou 22:7. Omnoho viac sa na postup do štvrťfinále nadrela druha aktérka duelu. S Francúzkou Foretzovou (79.) sa vytrápila a postúpila až po veľkom boji 4:6,6:2,7:5 , v druhom kole zdolala Britku Keothavongovú (73.) 4:6,6:3,6:3.

Vo vzájomnej bilancii vedie Barthelová 1:0, keď krajanku zdolala práve v Hobarte, v dvoch setoch 6:0,7:6(6). Forma oboch tenistiek je vyrovnaná, rozhodnúť by mohla práve skutočnosť, že Kerberová strávile na kurte v Kodani o takmer dve hodiny viac času ako mladšia súperka. Z postupu by sa tak mala tešiť Barthelová

Náš tip na tiket: víťazstvo Mona Barthel (kurz 1,75)




Simona Halep – Carla Suarez-Navarro

WTA Barcelona, 13.4.2012, štvrťfinále


Dve nenasadené hráčky nastúpia proti sebe vo štvrťfinále antukového turnaja v španielskej Barcelone. Simoná Halepová, rumunská tenistka, ktorej patrí v súčasnosti 46.priečka prežíva zatiaľ slušnú sezónu. V Hobarte si zahrala štvrťfinále, na prestížnych turnajoch v Dubaji a v Dohe skončila v osemfinále. Jej španielska súperka Carla Suarez-Navarrová je v súčasnosti na 65.priečke.. Prežíva zatiaľ veľmi zlú sezónu a práve v barcelone dokázala po prvýkrát v sezóne vyhrať dva duely v rade.

Ani jedna z tenistiek nemala s postupom medzi elitnú osmičku výraznejšie problémy. Halepová si poradila v 1.ko zle s nádejnou Američankou Stephensovou dvakrát 6:4, v druhom zmietla z kurtu turnajovú štvorku, Talianku Vinciovú 6:1,6:3. Španielka zdolala v úvodnom kole taliansku kvalifikantku Bonovú 6:3,6:1, v tom druhom zdolala turnajovú šestku, Češku Cetkovskú 6:2,6:4.

V tomto dueli môžeme očakávať vyrovnaný boj. Vo vzájomnej bilancii má mierne navrch španielska tenistka, ktorá vedie 2:1. Premiérový vzájomný duel odohrali tieto dve hráčky práve v Barcelone pred tromi rokmi, Suarezová vyhrala v troch setoch. Tentokrát by som mierne favorizoval rumunská hráčku, ktorá má v tejto sezóne lepšie výsledky a práve táto skutočnosť by mala rozhodnúť.

Náš tip na tiket: víťazstvo Simona Halep (kurz 1,65)

(kliknite)