Main Content

Ako toto môže platiť? Libor Hudáček tvrdo okomentoval prvý gól Nemecka

sobota, 11. máj 2024 02:06 | Autor: TASR

Hokejisti Slovenska
Hokejisti Slovenska | zdroj: TASR

Priveľa chýb robili slovenskí hokejisti vo svojom úvodnom zápase na MS v Ostrave proti Nemecku. Podľa útočníka Libora Hudáčka boli spôsobené prílišnou premotivovanosťou. Slovákom nevyšiel vstup do šampionátu a po prehre 4:6 chcú v nedeľu proti Kazachstanu (12.20 h) podať lepší výkon. V piatkovom stretnutí išli Nemci do vedenia, na ich dva góly odpovedali Marek Hrivík a Martin Fehérváry.

Potom však išli do vedenia opäť Nemci a Slováci už len doťahovali náskok. "Boli sme veľmi premotivovaní, prepadávali sme, oni to hrali šikovne, boli spolu piati. My sme sa niekedy zabudli a neboli sme tam, kde sme mali byť," povedal Hudáček. Prvé dva góly dali nemeckí reprezentanti v presilovke. Druhú hrali v početnej prevahe o dvoch hráčov po tom, čo si po góle Kahuna na 1:0 vzal realizačný tím Slovenska trénerskú výzvu.

Nepáčil sa im súboj pred bránkou, pri ktorom avizovali bránenie v hre brankárovi Škorvánkovi. Arbitri však gól uznali a udelili Slovákom dve minúty za zdržovanie hry. "Ja tomu nerozumiem, prečo ten gól platil. Nechápem to. Hráč hral do betónu a do lapačky, chcel dať gól bez puku a zamedzil brankárovi k zákroku. Tá výzva bola v poriadku a nechápali sme, že gól uznali," dodal Hudáček. V druhom zápase proti Kazachstanu musia zverenci Craiga Ramsayho zmeniť viacero vecí, no najmä disciplínu. Proti Nemecku inkasovali sedem menších trestov a jeden vyšší.

"Áno, disciplína nebola dobrá. Mrzí ma, že sme znížili na 3:4, ale dostali sme zbytočný gól na 3:5. Musíme hrať oveľa zodpovednejšie. Dostali sme šesť gólov, ďalší zápas nemôže byť taký." Výzvu si v zápase vzali aj Nemci, za stavu 2:4 strelil gól Hrivík. Padol však po predchádzajúcom ofsajde a tento ťah trénerovi Haroldovi Kreisovi vyšiel. "Vedeli sme, že bol ofsajd, čakali sme, že gól neuznajú. Aj sám Peťo Čerešňák povedal, že bol ofsajd," uzavrel Hudáček.