Main Content

Veľká komplikácia pre Boston Bruins: Medvede prišli o dôležitú osobu

sobota, 11. máj 2024 11:53 | Autor: TASR

Brad Marchand
Brad Marchand | zdroj: TASR

Hokejisti Floridy zvíťazili v treťom stretnutí 2. kola play off NHL na ľade Bostonu 6:2. V semifinálovej sérii Východnej konferencie sa Panthers ujali vedenia 2:1 na zápasy. Na západe Edmonton zdolal Vancouver 4:3 po predĺžení a vyrovnal stav série na 1:1.

Víťazný gól Oilers strelil v šiestej minúte extračasu Evan Bouchard. Jeho spoluhráči Connor McDavid a Leon Draisaitl mali prsty vo všetkých presných zásahoch svojho tímu a dosiahli zhodnú bilanciu gól a tri asistencie. Draisaitl a McDavid zaznamenali už 90. bod v play off, obaja v 56. zápase vyraďovačky. Rýchlejšie sa v celej histórii NHL dostali na túto métu len Wayne Gretzky (43 zápasov) a Mario Lemieux (45 zápasov).

McDavid mal asistenciu v siedmich zápasoch od začiatku play off po sebe, čím vyrovnal klubový rekord Marka Messiera. Oilers trikrát v zápase prehrávali, no zakaždým našli odpoveď. "Každý bojoval a vydal zo seba maximum. Sme unavení, ale spokojní so stavom série pred domácimi zápasmi," povedal McDavid. Tretí duel v Edmontone je na programe v noci na pondelok o 3.30 SELČ.

Hráči Floridy prestrieľali súpera 33:17 a až štyri presné zásahy zaznamenali v početnej výhode, z toho dva vyťažili počas vylúčenia Masona Lohreia na 2+2 minúty. Dva góly v stretnutí strelil Evan Rodrigues, tri asistencie si pripísal Matthew Tkachuk. "Chopili sme sa našej šance. Naša presilovková formácia odviedla skvelú prácu, strelili sme dva veľmi dôležité góly v kľúčovej časti zápasu," povedal Sam Bennett.

Útočník Panthers sa vrátil do zostavy po zranení a v prvej tretine bodyčekoval domáceho kapitána Brada Marchanda, ktorý sa v tretej tretine pre zranenie hornej časti tela neobjavil na ľade. Štvrtý duel je na programe v pondelok o 0.30 SELČ opäť v Bostone.

2. kolo play off NHL

emifinále Východnej konferencie - 3. zápas: Boston Bruins - Florida Panthers 2:6 /stav série: 1:2/

semifinále Západnej konferencie - 2. zápas: Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 3:4 pp /stav série: 1:1/