Main Content

POTVRDENÉ: Toto sú najlepší volejbalisti roka 2023

pondelok, 13. máj 2024 00:01 | Autor: TASR

Slovenskí volejbalisti
Slovenskí volejbalisti | zdroj: TASR

Víťazmi ankety Niké Volejbalista roka sa stali Jakub Ihnát a Karin Palgutová. Smečiar českého klubu VK Karlovarsko získal prvenstvo prvýkrát v kariére, smečiarka Palgutová sa tešila druhýkrát za sebou. O výsledkoch ankety Slovenskej volejbalovej federácie rozhodli hlasy trénerov, funkcionárov a novinárov.

Ihnát získal 128 hlasov, čo je o 16 viac ako druhý Tomáš Kriško (Lvi Praha, Grand Nancy). Medzi ženami si vyslúžila 133 hlasov Palgutová, ktorá obhájila prvenstvo pred druhou Barborou Kosekovou. Vyhlásenie výsledkov ankety sa uskutočnilo v nedeľu v Bratislave. Medzi trénermi zvíťazil kouč VKP Bratislava Robin Pělucha. V ženskej ankete vyhral opäť reprezentačný tréner Slovenska a poľskej Vroclavi Michal Mašek. Cenu pre najlepšieho rozhodcu získal rovnako ako vlani Juraj Mokrý.

Juniorom roka sa stal Branislav Skasko (VK Slávia Svidník/TJ Spartak Myjava) a medzi juniorkami triumfovala Michaela Kánová z tímu Slávia EU Bratislava. Najlepšími kolektívmi roku 2023 sa stali muži VKP Bratislava a ženské reprezentačné družstvo. V ankete o najlepšiu plážovú volejbalistku vyhrala Martina Tereňová, v kategórii juniorov Adrián Petruf, medzi juniorkami Dominika Dančová. Najlepšou trénerkou sa stala Michaela Cibulová

Odporúčané články