Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 31. kola Bundesligy - víkend

piatok, 13. apríl 2012 23:10 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 31. kola Bundesligy - víkend
PRE TIPUJÚCICH: Preview 31. kola Bundesligy - víkend | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend kompletným 31. kolom. Prinášame vám analýzu k dvom zaujímavým zápasom Wolfsburg - Augsburg a a Freiburg - Hoffenheim.



Wolfsburg – Augsburg

Sobota, 15.30


Minulé zápasy

Wolfsburg v minulom kole nastúpil na ihrisku Hannoveru. Bol to dôležitý zápas pre oba kluby ,ale na atraktivite mu to neubralo ani náhodou. Stretnutie ponúklo mnoho zaujímavých momentov a pekných akcií. Nakoniec sa z troch bodov radoval domáci Hannover, ktorý zvíťazil 2:0 a už po niekoľký raz ukázal svoju veľkú silu na domácej pôde.

Augsburg naposledy privítal na svojom ihrisku vo vynikajúcej forme hrajúci Stuttgart. Už v 5 minúte mohli diváci vidieť prvý gól zápasu, keď sa zo značky pokutového kopu trafil domáci Rafael. Augsburgu sa však vedenie nepodarilo ubrániť a hostia ešte do konca polčasu dokázali stav stretnutia otočiť vo svoj prospech. V druhom polčase pridali hráči Stuttgartu poistku v podobe tretieho gólu a v tej chvíli bolo jasné, kto si odnesie všetky body. Augsburg prehral so Stuttgartom 1:3 a nebezpečne sa priblížil zostupovým priečkam.

Tabuľky a štatistiky

Wolfsburg je momentálne na 10. mieste a od pohárových priečok ho delia iba 4 body, čo nie je veľa. Proti Augsburgu nastúpi na domácej pôde, kde z posledných 5 zápasov vyhral s Freiburgom 3:2, prehral s Hoffenheimom 1:2, vyhral s Leverkusenom 3:2 a Hamburgom 2:1 a naposledy prehral s Dortmundom 1:3. Wolfsburg dostáva veľké množstvo gólov a to ho pripravuje o dôležité body. Ich celkové skóre je záporné 41:54. V ďalšom zápase nenastúpia: Lopés, Hitzlsperger, Medojević a Chris.

Augsburg sa nachádza na 15. mieste a od zóny ohrozenia ho delí iba jeden bod. Na ihriskách súpera sa mu vôbec nedarí, od začiatku sezóny vyhral iba jeden zápas a z tohto pohľadu je to najhorší tím z celej Bundesligy. Z posledných 5 zápasov vonku remízoval s Hoffenheimom 2:2, prehral s Leverkusenom 4:1, znovu remízoval s Hannoverom 2:2, Brémamy 1:1 a naposledy opäť prehral s Bayernom 2:1. Celkové skóre Augsburgu je 32:47. Zranení sú: De Jong, Oehrl, Gogia a Bah.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch sa Wolfsburg z výhry ešte neradoval, Augsburg zvíťazil raz a rovnako 1-krát sa body delili. Wolfsburg má možnosť hrať o poháre, ale v zápase proti Augsburgu musí vyhrať. Augsburg by určite tiež chcel bodovať, pretože po tomto zápase sa môže opäť ocitnúť v boji o záchranu. Tipujem remízu v prvom polčase s kurzom 2,20. Skúsil by som aj tip, že oba tímy dajú gól s kurzom 1,60.

Ako víťaza celého zápasu tipujem Wolfsburg s kurzom v našej tipovacej lige okolo 1,70.



Freiburg – Hoffenheim

nedeľa, 17.30

Minulé zápasy


Freiburg v minulom kole odohral stretnutie na ihrisku Herty Berlín. Hostia potvrdili dobrú formu a aj vďaka vlastnému gólu Hubníka sa dostali do dvojgólového vedenia. V závere zápasu sa podarilo Hubníkovi svoju chybu odčiniť, keď upravil skóre na konečných 1:2.
Hoffenheim v poslednom zápase privítal na svojom ihrisku Hamburg, ktorý bojuje o zotrvanie v najvyššej súťaži. Domáci hráči odohrali vynikajúci duel, kde využili takmer každú gólovú príležitosť a to viedlo k vysokej výhre 4:0. Hoffenheim sa tak vracia do bojov o pohárové priečky.

Tabuľky a štatistiky

Freiburg sa momentálne nachádza asi v najlepšej forme od začiatku sezóny. Z posledných 5 zápasov raz remízoval a až 4-krát vyhral. Vďaka týmto vynikajúcim výsledkom sa Freiburg v priebehu niekoľkých týždňov vyšplhal z posledného miesta na 13-te. Freiburg sa výrazne zlepšil aj v zápasoch na domácom ihrisku. Z posledných 5 zápasov neprehral ani raz, 3-krát remízoval s Brémamy 2:2, Bayernom 0:0, Norimbergom 2:2 a 2-krát vyhral so Schalke 2:1 a Kaiserslauternom 2:0. Celkové skóre Freiburgu je záporné 41:56. Zranení sú: Barth, Putsila, Schuster a Brandstetter.

Hoffenheim sa v súčasnosti nachádza na 9 mieste a po dvoch výhrach z posledných kôl sa opäť môže zapojiť do boja o pohárové priečky na ktoré stráca 4 body. V zápasoch na ihriskách súpera sa mu celkom darí a z tohto pohľadu je v tabuľke na 7. mieste. Z posledných 5 zápasov remízoval s Bréamamy 1:1, vyhral s Wolfsburgom 2:1, prehral s Bayernom 7:1, vyhral s Gladbachom 2:1 a Kaiserslauternom rovnako 2:1. Celkové skóre Hoffenheimu je 38:40. Proti Freiburgu nenastúpia: Vorsah, Weis a Jaissle.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch vedie Freiburg, ktorý sa radoval 4-krát, Hoffenheim vyhral 2-krát a rovnako 2-krát sa body delili. Oba tímy podávajú v poslednej dobe kvalitné výkony a aj v tomto zápase budú chcieť bodovať.

Očakávam vyrovnané stretnutie a preto tipujem v našej
tipovacej lige remízu s kurzom 3,26.


(kliknite)