Main Content

Obhajcovia budú musieť odohrať Game 7: Timberwolves rozmetali Jokičov Denver

piatok, 17. máj 2024 10:05 | Autor: TASR

Nikola Jokič
Nikola Jokič | zdroj: TASR

Basketbalisti Minnesoty vyrovnali stav konferenčného semifinále NBA na 3:3 na zápasy. Timberwolves zvíťazili v šiestom zápase Západnej konferencie nad obhajcom titulu z Denveru presvedčivo 115:70.

Ústrednou postavou domácich bol Anthony Edwards, ktorý zaznamenal 27 bodov. "Jednoducho sme si verili. V predchádzajúcich troch zápasoch sa nám priliš nedarilo. Snažil som sa strieľať vždy, keď sa ku mne dostala lopta, pretože v uplynulých dueloch mi ju súper dokázal stále zobrať," uviedol Edwards podľa AFP. Až päť hráčov Minnesoty dosiahlo dvojciferný počet bodov.

Denver nedokázal uspieť v štvrtom stretnutí za sebou v sérii a podľahol súperovi rozdielom 45 bodov. Žiadny obhajca titulu v NBA neprehral v nasledujúcom roku v play off o viac ako 36 bodov: "To podľa mňa vypovedá o hre a našom prístupe," povedal tréner hostí Mike Malone. Nuggets mali len 30-percentnú úspešnosť streľby a nedarilo sa im ani na doskoku (43:62).

"Zo skúsenosti môžem povedať, že šiesty zápas je vždy najťažší v sérii," uviedol Jamal Murray. Denver bude hrať siedmy duel prvýkrát od roku 2020, keď v semifinále Západnej konferencie zdolal Los Angeles Clippers.