Main Content

Spartak Trnava napokon v TOP 3: Posledný zápas sezóny vyšiel klubu takmer dokonalo

nedeľa, 19. máj 2024 07:36 | Autor: TASR

FC Spartak Trnava
FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava obsadili v tabuľke Niké ligy tretie miesto.

Zisk miestenky v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy spečatili v sobotnom domácom stretnutí záverečného 10. kola nadstavbovej skupiny o titul, v ktorom deklasovali FK Železiarne Podbrezová 5:0. Spartak sa ujal vedenia v 24. minúte po krásnej akcii, keď Azango z ľavej strany prihral do šestnástky Oforimu, ktorý si takmer na päťke vymenil loptu s Paurom a zblízka otvoril skóre.

V 62. minúte potiahol druhú gólovú akciu Trnavy opäť Azango, jeho prihrávku do pokutového územia ešte Štefánik v sklze nezasiahol, na zadnej žrdi však Ofori bezpečne doklepol loptu do odkrytej bránky. Tretí gól pridal v 69. minúte Paur, ktorý sa dostal do samostatného úniku od polovice ihriska, v šestnástke ešte prihrávkou hľadal nabiehajúceho Štefánika a Grešák v snahe odvrátiť loptu ju tečoval za chrbát vlastného brankára.

"Andeli" boli pri chuti a v 80. minúte pridal štvrtý gól takmer z bránkovej čiary Daniel. V 88. minúte sa do rozsypanej obrany Podbrezovej vrútil Bernát, z ľavej strany prihral na päťku Poznarovi a ten zblízka uzavrel na 5:0.