Main Content

AKTUÁLNE: Blíži sa prestup Dávida Hancka do Liverpoolu FC?

pondelok, 20. máj 2024 19:22 | Autor: Jakub Vaverka

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: YouTube

Slovenský obranca Dávid Hancko je už dlhšie spájaný s prestupom smerom preč z Feyenoordu Rotterdam. Mohlo by sa to čoskoro stať realitou?

Dávid Hancko patrí v drese Feyenoordu dlhodobo medzi najlepších hráčov, v uplynulom ročníku pomohol klubu k titulu v Eredivisie, v tejto sezóne zas k zisku holandského pohára. Pravidelne kvalitné výkony podával aj v Lige majstrov či v drese slovenského národného tímu v Lige národov a v kvalifikácii na EURO 2024.

Už dlhší čas sa špekuluje o tom, že by „Hanci" mohol v lete tohto roku odísť niekam inam. Interes podľa rôznych zdrojov mali mať SSC Neapol, Paríž Saint-Germain či Liverpool FC. V tejto chvíli sa zdá, že reálna by mohla byť práve anglická cesta.

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Liverpool FC totiž oficiálne potvrdil, že novým trénerom The Reds bude Arne Slot, ktorý doteraz viedol práve Feyenoord. A nie je tajomstvom, že medzi jeho prvé voľby do zostavy patril práve Hancko. Okrem toho, klubu z Anfieldu by sa posila do defenzívy rozhodne hodila.

Všetko bude zrejme jasnejšie až po konci kontinentálneho šampionátu v Nemecku, ale je reálne, že Dávid by mohol prestúpiť za niekoľko desiatok miliónov a Slovensko by malo po Marekovi Rodákovi a Martinovi Dúbravkovi tretieho Slováka v Premier League