Main Content

Smutný koniec Martina Pospíšila

streda, 22. máj 2024 16:00 | Autor: TASR

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia sa bude musieť vo štvrťfinále MS v Prahe proti Kanade zaobísť bez útočníka Martina Pospíšila.

Šampionát mu predčasne ukončilo zranenie, ktoré utrpel v utorkovom zápase so Švédskom (1:6). Informovala o tom oficiálna facebooková stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Slovenskej reprezentácii bude vo vyraďovacej fáze chýbať jeden z jej najproduktívnejších hráčov na MS. Pospíšil nazbieral v doterajších siedmich dueloch sedem kanadských bodov za tri góly a štyri asistencie.

Krídelník Calgary Flames sa zranil v prvej tretine zápasu ostravskej B-skupiny so Švédskom, keď pri súperovej bránke stratil stabilitu a vrazil na mantinel. Podľa lekára tímu Pavla Lauka si narazil ľavé rameno. Absolvoval röntgen i sonografiu v nemocnici a v stredu postúpil aj vyšetrenie magnetickou rezonanciou v Ostrave.

Zdravotné problémy hráčov komplikovali prípravu tímu na štvrťfinálový duel MS v Kanadou (vo štvrtok o 16.20 h). Okrem Pospíšila mal MR vyšetrenie absolvovať aj najproduktívnejší Slovák na šampionáte Libor Hudáček. Skúsený útočník mal zdravotné problémy už počas sezóny, podľa Lauka hral celý turnaj s chronickým zranením.