Main Content

ČÍSLA MS 2024: Najviac bodov má Američan. Medzi najlepšími aj Samuel Hlavaj

streda, 22. máj 2024 16:00 | Autor: TASR

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Americký hokejista Matt Boldy je líder kanadského bodovania po skončení bojov v základných skupinách na MS v Prahe a Ostrave.

V siedmich dueloch nazbieral 14 bodov za šesť gólov a osem asistencií. Zo Slovákov bol najproduktívnejší útočník Libor Hudáček, ktorý figuruje celkovo na jedenástej priečke s deviatimi bodmi (5+4). Brankár Samuel Hlavaj vedie poradie brankárov, keď dosiahol najlepšiu úspešnosť zásahov - 93,94 percenta.

Boldy je na čele produktivity o bod pred spoluhráčmi Bradym Tkachukom (7+6), Johnnym Gaudreauom a Romanom Josim zo Švajčiarska (obaja 3+8). Ten je najproduktívnejší obranca šampionátu. Zo Slovákov je v kanadskom bodovaní najvyššie útočník Libor Hudáček, ktorý figuruje na 11. mieste s bilanciou päť gólov a štyri asistencie. Zároveň je šiesty najlepší strelec MS. Na čele tabuľky kanonierov je osemgólový Kanaďan Dylan Cozens.

Medzi nahrávačmi sú na čele Boldy, Gaudreau a Josi s ôsmimi asistenciami, slovenský útočník Juraj Slafkovský figuruje na spoločnom štvrtom mieste so siedmimi asistenciami. Martin Pospíšil je na 16. priečke v úspešnosti na vhadzovaniach, vyhral ich 57 a prehral 47 - jeho percentuálna úspešnosť tak dosiahla hodnotu 54,81. Líder je John Tavares z Kanady s úspešnosťou 76,00 percenta.

V hodnotení +/- je najlepší Švéd Marcus Johansson s 11 plusovými bodmi, Hudáček je na spoločnom šiestom mieste o ôsmimi pluskami. Hlavaj, ktorý odchytal štyri zápasy, vedie poradie brankárov podľa percentuálnej úspešnosti zásahov pred švédskou dvojicou Filip Gustavsson (93,02) a Samuel Ersson (92,50). Stanislav Škorvánek mal v troch stretnutiach úspešnosť zásahov 83,75 percenta. Slováci boli v základnej časti na siedmom mieste v úspešnosti hry v oslabení (80,95 percenta), keď v početnej nevýhode inkasovali štyrikrát.

So 76 trestnými minútami im patrila štvrtá priečka medzi najvylučovanejšími tímami na šampionáte. V úspešnosti využitia presiloviek figurujú na poslednej 16. priečke (4,35), keď z 23 početných výhod využili len jednu. V úspešnosti streľby patrila slovenskému tímu siedma pozícia (11,06 percenta).