Main Content

Finále Východnej konferencie píše dva krásne príbehy: Najlepší kamaráti sú na pár dní nepriateľmi

štvrtok, 23. máj 2024 11:30 | Autor: Róbert Kalnický

 Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Vo finále Východnej konferencie kanadsko-americkej NHL proti sebe stoja hokejisti New Yorku Rangers a Floridy Panthers. Meranie síl medzi týmito dvoma tímami píše dva krásne príbehy.

V prvom stretnutí sa z triumfu tešili hráči Panthers, ktorí v Madison Square Garden dokázali Jazdcov vynulovať a zvíťazili pomerom 3:0. Do streleckej listiny sa zapísali Matthew Tkachuk, Carter Verhaeghe a Sam Bennett. Hlavným hrdinom zápasu číslo jeden však bol Sergei Bobrovskij.

Práve skúsenému ruskému gólmanovi venujeme najbližšie riadky. Vo finále konferencie totiž stoji proti svojmu najlepšiemu kamarátovi Artemijovi Panarinovi. Vzájomné priateľské puto medzi oboma hokejistami vzniklo ešte za čias pôsobenia v Columbuse Blue Jackets, kde obaja prežili krásne roky svojej kariéry.

 

 

Na margo Bobrovského sa forward Rangers vyjadril ešte pred sériou, kde spomínal, že práve Bob (pozn. redakcie prezývka Bobrovského), je jeho najlepší priateľ z hokejového odvetvia. Nie je to vôbec žiadnym prekvapením, nakoľko aj manželky oboch hokejistov sú veľmi dobré priateľky a častokrát sa stretávajú na dovolenkách a trávia medzi sezónami svoj voľný čas spoločne.

V organizácii Columubusu Blue Jackets tandem Bobrovskij - Panarin strávil spoločne dve sezóny, pričom po ročníku 2018/2019 sa ich cesty rozišli. Panarin sa ako voľný hráč sťahoval do organizácie New Yorku Rangers, Bobrovskij zas na Floridu, kde pôsobí dodnes. Niekoľkokrát sa však spoločne stretli aj v reprezentácii Ruska na veľkých podujatiach.

Druhý krásny príbeh píše tandem Aleksander Barkov a Vincent Trocheck. Zaujímavosťou v tomto prípade je, že americký forward Trocheck svoju kariéru odštartoval práve v organizácii Floridy Panthers. Spoločne s Barkovom častokrát tvorili tandem prvých dvoch centrov, ktorý tiahol Cats za úspechmi.

Počas Trade Deadline v roku 2020 však prišla nečakaná zmena a Trocheck sa sťahoval do Caroliny Hurricanes. Na počesť skvelého priateľstva, ktoré si vybudoval s kapitánom Cats však spravil veľké gesto, ktoré vidíme aj v súčasnej sezóne vo farbách Rangers.

Na Floride nastupoval v drese v číslo 21, no po prestupe už oblieka dres s číslom 16. Pri otázke novinárov, prečo došlo k zmene odpovedal jasne a zreteľne: "V minulosti som nosil 21 na počesť svojho otca, avšak po prestupe do Caroliny táto možnosť nebola. Rozhodol som sa preto pre číslo 16, aby som vzdal hold jednému z najlepších hokejistov, s ktorými som kedy mohol hrať - Aleksandrovi Barkovovi."

 

 

Obaja tak aktuálne nastupujú v rozlišných dresoch, avšak na chrbte majú číslo 16. Už rozkorčuľovanie pred prvým zápasom série naznačilo, že títo dvaja sú si stále blízki, pretože počas neho prehodili niekoľko viet. Z prvého triumfu v sérii sa však tešil fínsky kapitán celku z mesta Sunrise.