Main Content

BUNDESLIGA: Bude v hlavnom meste úspešná trénerská cesta z Dánska?

piatok, 24. máj 2024 09:20 | Autor: TASR

Bundesliga
Bundesliga | zdroj: Bundesliga

Futbalový tréner Bo Svensson sa dohodol na spolupráci s Unionom Berlín. Dánsky kormidelník nahradí na lavičke Nenada Bjelicu, s ktorým ukončil klub spoluprácu začiatkom mája.

Dĺžka kontraktu zatiaľ nie je známa. Klub dospel k tomuto rozhodnutiu v úzkej spolupráci s novým výkonným riaditeľom Horstom Heldtom a jeho predchodcom Oliverom Ruhnertom. "V lete sme sa rozhodli pre nový športový začiatok a sme presvedčení, že Bo Svensson je tréner, ktorý sa k nám hodí," citovala prezidenta klubu Dirka Zinglera agentúra DPA.

Štyridsaťštyriročný Svensson pôsobil naposledy v Mainzi, ktorý viedol od januára 2021 do novembra 2023. "Union vyžaruje jednotu medzi tímom, fanúšikmi, zamestnancami a vedením klubu. To je veľmi dôležitý faktor. Teším sa na cestu, ktorá nás čaká, a urobím všetko pre to, aby sme mali úspešnú sezónu," povedal nový kouč. Jeho nový tím sa v uplynulej sezóne tesne vyhol baráži o Bundesligu. Záverečný zápas proti Freiburgu vyhral 2:1 a skončil na pätnástom mieste, o skóre pred Bochumom.