Main Content

Čo v prípade konca Craiga Ramsayho?

piatok, 24. máj 2024 09:44 | Autor: Róbert Kalnický

Craig Ramsay a hokejisti Slovenska
Craig Ramsay a hokejisti Slovenska | zdroj: TASR

Craig Ramsay naznačil možný odchod zo striedačky slovenskej hokejovej reprezentácie. O tom sa už rozpráva dlhšiu dobu, avšak stále nepadla definitíva. Zamerali sme sa na slovenské možnosti v prípade jeho konca.

Prvým menom, ktoré prichádza do úvahy je Vladimír Országh. Skúsený slovenský lodivod naposledy pôsobil na lavičke Třinca, kde potvrdil svoju víťaznú mentalitu a podarilo sa mu doviesť Ocelářov k zisku piateho titulu v rade. V slovenských kruhoch je častokrát práve on spomínaný v spojení s vedením národného tímu. Aktuálne má však platnú zmluvu v Banskej Bystrice.

V hokejovej verejnosti sa začína spomínať meno Ivana Feneša. Ten aktuálne naďalej pôsobí pri reprezentácii do 20 rokov, s ktorou sa mu v posledných rokoch nepodarilo prejsť cez prah štvrťfinále. Jeho etapa v juniorskom hokeji sa však bude pravdepodobne pomaly blížiť ku koncu a preto prichádza do úvahy aj ako kouč slovenského národného tímu.

V hre sú však aj zahraničné mená. Na sociálnej sieti X sa objavili špekulácie o príchode fínskeho odborníka Kariho Jalonena. Ten v minulosti viedol reprezentáciu Česka a v súčasnosti je koučom nemeckého Kolína. V jeho prípade sa však jedná len o špekulácie a možné vedenie národného tímu Slovenska je otázne.

Suma summarum, vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja bude mať viacero možností v prípade, že by sa rozhodol kanadský lodivod Ramsay ukončiť svoju etapu v našej krajine. Na definitívu si však budeme musieť ešte počkať niekoľko mesiacov.