Main Content

Poprad je definitívne minulosťou: Svitana pokračuje na Slovensku, zahrá si o titul?

piatok, 24. máj 2024 11:32 | Autor: TASR

Patrik Svitana
Patrik Svitana | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Patrik Svitana si bude v sezóne 2024/2025 obliekať dres Dukly Michalovce. Klub to oznámil na sociálnej sieti.

Tridsaťpäťročný útočník je odchovanec Popradu. Od roku 2013 hral štyri roky v zahraničí, pôsobil v kazašskom Pavlodare a v poľskom Krakove. Do klubu spod Tatier sa vrátil pred sezónou 2017/2018. V uplynulom ročníku odohral 49 zápasov v základnej časti s bilanciou 7 gólov a 22 asistencií, vo vyraďovačke pridal bod za asistenciu. Bodovo to bola jeho najslabšia sezóna od návratu zo zahraničia.

"V Poprade som bol teraz sedem rokov nonstop a chcel som tam aj ukončiť kariéru. Ale s odstupom času som si hokej doma až tak neužíval. Rozhodol som sa pre nový impulz a chcem ku koncu kariéry opäť nabrať chuť do hokeja a hrať to, čo viem. Oslovili ma aj z vedenia a aj tréner. Ten mi povedal, že chce, aby som do Michaloviec priniesol niektoré veci, ktoré viem robiť. Mali sme domácu poradu a keďže som videl, kam to za uplynulé roky smerovalo, rozhodol som sa. Takže verím, že šancu chytím za pačesy a že budem Dukle nápomocný," povedal Svitana pre TASR.

"Patrika poznám osobne od mládežníckych kategórií a preto viem, čo od neho môžeme očakávať. Do Michaloviec prichádza veľký profesionál a vodcovská osobnosť, ktorú chce mať v tíme každý tréner. O Patrika sme mali záujem už v predchádzajúcich sezónach. Po dlhých ôsmich rokoch bude pôsobiť mimo materský klub a preto sme nesmierne radi, že sa rozhodol práve pre angažmán na Zemplíne. Veríme, že potvrdí svoje kvality na ľade aj mimo neho a do tímu prinesie svoje bohaté skúsenosti. Jeho prednosťou je hlavne režírovanie presilových hier, vysoké hokejové IQ a geniálna prihrávka,“ uviedol športový manažér Marek Mašlonka.