Main Content

10 bodov Libora Hudáčka vzbudzuje rešpekt: Toto boli najlepší Slováci na MS 2024

sobota, 25. máj 2024 12:26 | Autor: TASR

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Útočník Libor Hudáček bol najproduktívnejší slovenský hokejista na MS v Česku.

Vo ôsmich zápasoch získal desať kanadských bodov za päť gólov a päť asistencií. Za ním bol Juraj Slafkovský s ôsmimi (0+8) a Martin Pospíšil so siedmimi bodmi (3+4). Slafkovský bol najaktívnejší strelec s 30 pokusmi na bránku, no krídelník prvej formácie sa gólovo nepresadil ani raz.

Najviac času spomedzi korčuliarov strávil na ľade obranca Martin Fehérváry s celkovou minutážou 157:28 vo ôsmich stretnutiach, v priemere odohral 19:41 minúty na zápas. Štyria z 22 hráčov nezískali ani bod. Medzi útočníkmi to boli Marko Daňo a Viliam Čacho, z obrancov sa do kanadského bodovania nezapísali Andrej Golian a Peter Čerešňák.

V hodnotení plus/mínus boli s piatimi pluskami najlepší Hudáček, Pospíšil a obranca Mário Grman. Najhoršie v tejto štatistike obstál Čerešňák so štyrmi mínuskami. Najvylučovanejší hráči tímu boli Kelemen a Pavol Regenda s 12 trestnými minútami.

Z brankárov odchytal najviac minút Samuel Hlavaj, ktorý nastúpil v piatich dueloch a zaznamenal 92,53-percentnú úspešnosť. V priemere inkasoval 2,54 gólu na zápas a proti Poľsku si pripísal čisté konto. Stanislav Škorvánek dosiahol v troch stretnutiach úspešnosť 83,75 percenta s priemerom 4,36 inkasovaného gólu na zápas. Do hry vôbec nezasiahol tretí brankár Matej Tomek.