Main Content

Toto môže byť dlhá séria! McDavid opäť vygumovaný, Dallas vyrovnal proti Olejárom

nedeľa, 26. máj 2024 08:27 | Autor: TASR

Dallas Stars
Dallas Stars | zdroj: TASR

Hokejisti Dallasu zvíťazili v noci na nedeľu v druhom zápase finále Západnej konferencie NHL nad Edmontonom 3:1 a vyrovnali stav série na 1:1.

Víťazný gól Stars strelil v 44. minúte Mason Marchment, gólom a asistenciou prispel k triumfu Jamie Benn, Wyatt Johnston zaznamenal dve asistencie Marchment zlomil na začiatku tretej tretiny nerozhodný stav, keď tečoval strelu Ryana Sutera od modrej čiary a prekonal Stuarta Skinnera v bránke Oilers. Víťazstvo spečatil v závere Esa Lindell gólom do prázdnej bránky.

Oporou domácich bol brankár Jake Oettinger, ktorý zneškodnil 28 striel súpera. Prekonal ho iba Connor Brown, ktorý v 5. minúte vyrovnal z dorážky na priebežných 1:1. Skončila sa séria Leona Draisaitla, nemecký útočník prvýkrát v tohtoročnej vyraďovačke vyšiel bodovo naprázdno. Center Oilers a líder produktivity v play off ťahal 13-zápasovú bodovú šnúru.

Dallas uspel aj bez Roopeho Hintza, fínsky útočník vynechal štvrtý zápas za sebou pre zranenie v hornej časti tela. Domácim chýbal z rovnakého dôvodu aj obranca Jani Hakanpää, v drese hostí nenastúpil útočník Adam Henrique, ktorého trápi zranenie členka.

Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje do Edmontonu, tretí duel semifinále play off je na programe v noci na utorok o 2.30 SELČ.