Main Content

Real Madrid sa lúčil s Kroosom a sezónou v La Lige: Proti Betisu gól nepadol

nedeľa, 26. máj 2024 08:28 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Futbalisti Realu Madrid zakončili sezónu v španielskej La Lige bezgólovou remízou 0:0 v záverečnom 38. kole proti Realu Betis.

"Biely balet", ktorý si zabezpečil 36. titul už štyri kolá pred koncom súťaže, nazbieral celkovo 95 bodov, čo je o 13 viac ako FC Barcelona na druhom mieste. "Blaugranas" čakal v nedeľu záverečný duel proti Seville. Atletico Madrid zvíťazilo na pôde Realu Sociedad 2:0.

"Los Colchoneros" obsadili v tabuľke štvrté miesto a už pred zápasom proti baskickému tímu mali istotu miestenky v Lige majstrov. Mužstvo zo San Sebastianu skončilo na šiestej priečke a zahrá si v Európskej lige. Villarreal remizoval na ihrisku Osasuny Pamplona 1:1.

Chorvátsky útočník Ante Budimir zaznamenal v drese Osasuny svoj 17. presný zásah v ligovom ročníku, čím vylepšil svoje osobné karierové maximum zo sezóny 2015/16, keď nastrieľal 16 gólov za talianske Crotone. Hráči "žltej ponorky" obsadili konečnú ôsmu priečku, Osasuna sa posunula na 10. miesto. Almería deklasovala vo svojom záverečnom súboji sezóny Cadiz 6:1.

Hostia pritom viedli po prvom polčase 1:0, no domáci zvrátili stav tromi gólmi v priebehu deviatich minút.