Main Content

3 víťazné jazdy v Žarnovici: Vaculík obsadil piate miesto

nedeľa, 26. máj 2024 08:29 | Autor: TASR

Martin Vaculík
Martin Vaculík | zdroj: TASR

Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík obsadil v sobotu 5. priečku v pretekoch kvalifikácie Speedway Grand Prix 2025 v Žarnovici, keď získal 10 bodov.

Zvíťazil Dán Anders Thompsen so 14 bodmi. Podujatie v Žarnovici bolo štvrtým kolom seriálu kvalifikácie, v boji o budúcoročnú edíciu Speedway Grand Prix sa predstavilo 16 pretekárov zo 14 krajín sveta.

Vaculík v tejto sérii štandardne neštartuje, keďže je pevnou súčasťou najprestížnejšieho seriálu na plochej dráhe. V tohtoročnej edícii seriálu MS mu patrí po troch z 11 pretekov 7. miesto. Svojou prítomnosťou však zvýšil kvalitu najprestížnejšieho plochodrážneho podujatia na Slovensku a zaplnené tribúny potešil víťazstvom v troch z piatich jázd, v ktorých nastúpil.

V jednej obsadil 3. miesto a jednu nedokončil. V pretekoch sa napokon predstavil aj druhý slovenský zástupca Jakub Valkovič, ktorý sa medzi šestnástku posunul z pozície náhradníka. Z piatich jázd si pripísal jedno tretie miesto, vo zvyšných uzatváral štartové pole a s jedným bodom skončil na 14. mieste.