Main Content

AKTUÁLNE: Nečakaný krok bude čoskoro realitou. Bayern si našiel nového trénera

nedeľa, 26. máj 2024 08:30 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Bayern Mníchov

Dohoda medzi nemeckým futbalovým klubom Bayern Mníchov a trénerom Vincentom Kompanym je na spadnutie.

Podľa televízie Sky sú obe strany v pokročilom štádiu rozhovorov a o vzájomnej spolupráci by mohli informovať už v priebehu tohto víkendu. Kompany pôsobí od roku 2022 na lavičke Burnley. Vo svojej úvodnej sezóne priviedol tím do anglickej Premier League, ale v uplynulom ročníku ho nedokázal udržať medzi elitou a skončil na zostupovom 19. mieste.

V súvislosti s Bayernom sa začalo jeho meno skloňovať tento týždeň, 38-ročný Belgičan údajne presvedčil člena predstavenstva Maxa Eberla aj športového riaditeľa Christopha Freunda. Dohodnúť sa mali na trojročnom kontrakte. Sky ďalej informovala, že čestný prezident Bayernu Uli Hoeness uprednostňoval návrat Hansiho Flicka, ktorý však údajne prijal ponuku od FC Barcelona.

Bavori hľadajú náhradu za odchádzajúceho Thomasa Tuchela. Klub prejavil záujem o Xabiho Alonsa z Bayeru Leverkusen, kouča nemeckej reprezentácie Juliana Nagelsmanma i rakúskeho kormidelníka Ralfa Rangnicka, ktorí však deklarovali, že zostávajú na svojich pôvodných pozíciách. Informácie priniesla agentúra DPA.