Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Tipy dňa na tenis - nedeľa (15.4.)

nedeľa, 15. apríl 2012 11:10 | Autor: David Pavlík

PRE TIPUJÚCICH: Tipy dňa na tenis - nedeľa (15.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Tipy dňa na tenis - nedeľa (15.4.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes sú na okruhu ATP a WTA na programe tri zaujímavé finálové zápasy, jeden z nich aj so slovenskou účasťou. Prinášame vám naše analýzy.



Javier Marti (8) – Joao Sousa (7), 12.30

ATP Challenger Mersin, 12.30, finále


Vo finále tohto challengerového turnaja uvidíme súboj dvoch mladých hráčov, 23-ročného Portugalčana Sousu a 20-ročného Španiela Martiho. Obaja hráči prešli cez semifinálovú prekážku bez straty setu, Marti zdolala Holanďana Schoorela, Sousa zdolal Čecha Hájka.

ANALÝZA : Pre španielskeho mladíka to bude vôbec premiérové finále na challengerových turnajoch v kariére. Napriek tomu je pre nás favoritom. Antuka je jeho obľúbeným povrchom a spanilú jazdu turnajom zakončí finálovým víťazstvom. Odporúčame vám preto vsadiť si v našej tipovacej lige na mladšieho z finalistov.

Náš tip na tiket:  Víťazstvo Javier Marti ( kurz 1,75 v našej tipovacej lige)


Dominika Cibulková (3) – Sara Errani (7), 13.00

WTA Barcelona, 13.00 finále


Slovensko bude  mať vo finále antukového turnaja v Barcelone taktiež svoje zastúpenie. Dominika Cibulková sa doň prebojovala po hladkom víťazstve nad Rumunkou Cirsteovou 6:1,6:1. Postup do finále je výborným znamením pred blížiacim sa fedcupovým duelom proti Španielsku na antuke v Marbelle. Talianska tenistka prežíva vydarenú sezónu. Na Australian Open skončila až vo štvrťfinále na rakete Češky Kvitovej, na antukovom turnaji v Acapulcu sa radovala z turnajovej trofeje a spolu s turnajom v Barcelone tak ťahá sériu deviatich víťazstiev na tomto povrchu.

ANALÝZA :  V tomto stretnutí uvidíme duel výborných antukárok. Cibulková je semifinalistkou Roland Garros z roku 2009, Erraniová na tomto povrchu už tradične predáva kvalitné výkony. Talianska tenistka na ceste do finále nestratila ani set, naša tenistka otáčala osemfinálový i štvrťfinálový duel z 0:1 na sety. V zajtrajšom dueli by sme taktiež mohli byť svedkami duelu na tri sety. Ak Cibulková zlepší kvalitu servisu a nebude kopiť množstvo chýb, mohla by si pripísať druhý titul kariéry. Preto vám radíme vsadiť v našej tipovacej lige na našu tenistku.

Náš tip na tiket: Víťazstvo Dominika Cibulková (kurz 1,80 v našej tipovacej lige)



Caroline Wozniacki (1) – Angelique Kerber(2), 15.00

WTA Kodaň, 15.00, finále

Vo finále turnaja v Kodani uvidia diváci súboj dvoch najvyššie nasadených tenistiek. Domáca Wozniacká sa bude pokúšať o skompletizovanie hattricku, keďže v Kodani triumfovala aj v predošlých dvoch sezónach. Do finále prešla bez straty setu, v semifinále zdolala Chorvátku Martičovú 6:3,6:2. Nemecká tenistka zažíva skvelú sezónu. Triumfovala v Paríži a tak bude mať v Kodani pridať druhý sezónny titul. V semifinále si bez väčších komplikácií poradila so Srbkou Jankovičovou 6:2,6:1.

ANALÝZA : Obe hráčky prežívajú rozdielne úvody sezóny. Kým Wozniacká prišla o post svetovej jednotky a klesla na šiestu priečku, nemecký talent neustále stúpa rebríčkom a predvádza oslnivé výkony. V zajtrajšom finále však uvidíme vyrovnaný duel, domáca tenistka hnaná publikom by však mala mať o niečo navrch a mala by sa tešiť z tretieho turnajového titulu z Kodane v rade.

Náš tip na tiket: Víťazstvo Caroline Wozniacki (kurz 1,35 v našej tipovacej lige)

(kliknite)