Main Content

Jason Tatum je zatiaľ TOP hviezdou play-off NBA: Finále je na dosah, chceme ale titul

nedeľa, 26. máj 2024 09:02 | Autor: TASR

Jason Tatum
Jason Tatum | zdroj: TASR

Basketbalisti Bostonu Celtics sú krok od postupu do finále play off NBA. V noci na nedeľu zvíťazili v treťom dueli finále Východnej konferencie na palubovke Indiany Pacers 114:111 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Postup budú môcť spečatiť vo štvrtom súboji, ktorý sa hrá v noci na utorok o 2.00 SELČ opäť v Indianapolise. Celtics dokázali v zápase zmazať 18-bodové manko. Obrat režíroval s 36 bodmi Jayson Tatum, zaznamenal aj desať doskokov a osem asistencií. Jaylen Brown prispel k triumfu 24 bodmi, Al Horford pridal 23 aj vďaka siedmim trojkám.

Dôležitú trojku dal v závere Jrue Holiday, ktorý bol navyše faulovaný, premenil trestný hod a 38,9 sekundy pred koncom poslal Celtics do vedenia 112:111. Holiday potom obral o loptu Andrewa Nembharda a dvoma premenenými trestnými hodmi spečatil výhru hostí.

"Náš cieľ sme splnili zatiaľ len čiastočne. Momentálne sme v skvelej pozícii, jeden triumf nás delí od účasti vo finále NBA. Samozrejme, chceme vyhrať celú súťaž," uviedol Tatum podľa agentúry AP. Indiana ukončila domácu víťaznú sériu v play off, ktorá trvala šesť stretnutí. V zápase jej chýbal Tyrese Haliburton, ktorému sa obnovilo zranenie a musel zápas vynechať pre natiahnutý zadný stehenný sval.

Pacers nepomohlo ani 32 bodov Andrewa Nembharda, Timothy John McConnell mal 23 bodov. "Naši chlapci odohrali skvelý zápas. Dnes sme však trochu zaostali za súperom. V pondelok nás čaká ďalší duel, do ktorého pôjdeme s plným nasadením," povedal Rick Carlisle, tréner Pacers.