Main Content

Reštart kariéry Adama Ružičku klope na dvere: Toto by mal byť jeho nový klub

nedeľa, 26. máj 2024 10:46 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička by mal byť blízko k reštartu svojej kariéry. Po škandále s bielym práškom by to však nemalo byť v NHL.

Podľa všetkého by sa Ružička mal sťahovať do Ruska, konkrétne do organizácie Spartaka Moskva. Potvrdzujú to viaceré relevantné zdroje z KHL, ale aj novinári na sociálnej sieti X. V organizácii červeno-bielych by sa Ružička mal stretnúť s Patrikom Rybárom a Michalom Čajkovským.

V uplynulom ročníku začal 25-ročný rodák z Bratislavy v organizácii Calgary Flames. Odohral 39 zápasov s bilanciou 3 góly a 6 asistencií. Následne bol Ružička umiestnený na waiver listinu, z ktorej si ho stiahla Arizona Coyotes. Ale ani v organizácii Kojotov hokej mladému Slovákovi príliš nechutil a po troch zápasoch sa na internete objavilo video, ktoré mu ukončilo kariéru v profilige.

V uplynulých dňoch bol Ružička spájaný s presunom do KHL, no spomínali sa tímy ako CSKA Moskva či Avangard Omsk. Napokon však všetko nasvedčuje tomu, že jeho novým pôsobiskom na ročník 2024/2025 bude Spartak Moskva. Na oficiálne potvrdenie si ale ešte budeme musieť počkať.