Main Content

OFICIÁLNE: Toto sú zatiaľ súperi Slovenska na MS 2025! Bude postup do štvrťfinále reálny?

pondelok, 27. máj 2024 09:08 | Autor: TASR

Hokejisti Slovenska
Hokejisti Slovenska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti by sa na MS 2025 (9.- 25. mája) mali v základnej skupine stretnúť s tímami Kanady, USA či Švajčiarska.

Rozhodlo o tom konečné poradie tímov na MS 2024 a ich postavenie v rankingu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Z jeho podoby vznikne zloženie základných skupín, no Švédsko i Dánsko ešte z pozície organizátorov siahnu k zmenám s cieľom umiestniť domáci tím do švédskeho Štokholmu, resp. dánskeho Herningu.

Podľa predbežného zloženia skupín sú totiž Švédi aj Dáni v totožnej skupine, takže je prakticky isté, že jeden týchto tímov sa presunie do druhej skupiny. Tímy si môžu vymeniť pozíciu iba s krajinami, ktoré sú ich tabuľkoví susedia v rankingu IIHF. Švédi by si mohli pozíciu vymeniť s USA, prípadne Dáni s Lotyšskom. Slováci figurujú v rebríčku na ôsmej pozícii.

Rebríček IIHF po MS 2024: 1. Kanada, 2. Fínsko, 3. Česko, 4. Švajčiarsko, 5. USA, 6. Švédsko, 7. Nemecko, 8. SLOVENSKO, 9. Lotyšsko, 10. Dánsko, 11. Nórsko, 12. Rakúsko, 13. Francúzsko, 14. Kazachstan, ... 17. Maďarsko 18. Slovinsko

Predbežné zloženie základných skupín MS 2025 podľa rankingu IIHF:

A-skupina: Kanada, Švajčiarsko, USA, SLOVENSKO, Lotyšsko Rakúsko, Francúzsko, Slovinsko

B-skupina: Fínsko, Česko, Švédsko, Nemecko, Dánsko, Nórsko, Kazachstan, Maďarsko