Main Content

Boston Celtics sa opäť priblížil k titulu v NBA: Po 2 rokoch si zahrá finále

utorok, 28. máj 2024 08:39 | Autor: TASR

Jayson Tatum
Jayson Tatum | zdroj: TASR

 Basketbalisti Bostonu Celtics si po dvoch rokoch opäť zahrajú o titul v zámorskej NBA.

V noci na utorok zvíťazili vo štvrtom dueli finále Východnej konferencie na palubovke Indiany Pacers 105:102 a v sérii triumfovali suverénne 4:0 na zápasy. Boston sa vo finále play off stretne s úspešnejším zo súboja dvoch najlepších tímov zo "západu" medzi Dallasom Mavericks a Minnesotou Timberwolves. Dallas vedie v sérii 3:0.

O víťazstve Celtics vo štvrtom stretnutí rozhodol úspešný trojkový pokus Derricka Whitea 45 sekúnd pred koncom. Hostia predtým zmazali deväťbodové manko, ich najlepším strelcom bol Jaylen Brown s 29 bodmi. Jayson Tatum pridal 26 bodov, 13 doskokov a osem asistencií, White zaznamenal 16 bodov. Indiana sa opäť musela zaobísť bez zraneného Tyreseho Haliburtona.

Nestačilo jej ani 24 bodov z ruky Andrewa Nembharda, ktorý mal aj 10 asistencií a šesť doskokov, no v koncovke neuspel pri svojom trojkovom pokuse, ktorým mohol poslať duel do predĺženia. Boston bude hrať o svoj rekordný 18. titul v NBA, naposledy sa z celkového triumfu tešil v roku 2008. Pred dvoma rokmi neuspel vo finálovej sérii proti Golden State Warriors.