Main Content

Bobrovskij lepší ako Hašek či Brodeur: Čo sa podarilo brankárovi Floridy Panthers?

streda, 29. máj 2024 10:36 | Autor: TASR

Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Sam Reinhart z Floridy prekonal vo štvrtom finále Východnej konferencie NHL proti New Yorku Rangers klubový rekord.

Žiadny hráč v histórii Panthers nerozhodol predĺženie v play off skôr ako on, triumf domácich 3:2 zariadil už po 72 sekundách extračasu. Doterajší rekord držal z vlaňajška Matthew Tkachuk, v konferenčnom finále proti Caroline vtedy skóroval po 111 sekundách predĺženia. Brankár Floridy Sergej Bobrovskij zaznamenal už svoje 17. víťazstvo v predĺžení v play off, čím sa v historickej tabuľke osamostatnil na štvrtom mieste.

Predbehol Martina Brodeura, Dominika Hašeka i Billyho Smitha. Rekordérom je Patrick Roy (40 víťazstiev v predĺžení). Gustav Forsling asistoval pri prvom góle Floridy a je iba druhý obranca v histórii klubu, ktorý v jednom ročníku play off nazbieral aspoň 10 bodov, v prebiehajúcej vyraďovačke má zatiaľ bilanciu 3+7. Blake Wheeler nastúpil v drese Rangers prvýkrát od 15. februára, keď utrpel zranenie v dolnej časti tela.

V zostave hostí nahradil českého útočníka Filipa Chytila a odohral takmer 10 minút, no práve po jeho faule v 59. sekunde predĺženia rozhodol Reinhart v presilovke o triumfe Floridy. Alexis Lafreniere zariadil predĺženie vyrovnávajúcim zásahom na 2:2 v tretej tretine a bol to jeho siedmy gól v tejto play off. Je siedmy hráč v histórii Rangers, ktorý dal aspoň sedem gólov vo veku 23 a menej rokov, najviac ich má v tomto veku na konte Alex Kovaľov (deväť v roku 1994).

Skóre štvrtého zápasu otvoril Vincent Trocheck a v kanadskom bodovaní play off sa dostal na štvrté miesto s 19 bodmi (8+11) v 14 stretnutiach. Môže sa tak stať druhým najrýchlejším hráčom na méte 20 bodov v histórii Rangers, obranca Brian Leetch to v roku 1994 dokázal už po 12 dueloch. Trocheckov zásah bol prvou využitou presilovkou Rangers v prebiehajúcej sérii proti Floride, predtým vyšli "jazdci" naprázdno vo ôsmich početných výhodách za sebou. Trocheck bodoval v tomto roku v 11 zo 14 zápasov play off.