Main Content

OFICIÁLNE: Adam Ružička, ktorého vyhodili z NHL, putuje do Ruska

streda, 29. máj 2024 18:22 | Autor: TASR

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Adam Ružička podpísal ročný kontrakt s tímom Spartak Moskva. Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

"Som rád, že všetko dopadlo takto - stal som sa súčasťou takého významného klubu, akým je Spartak Moskva. Obzvlášť sa teším, že budem hrať po boku manžela mojej sestry Michala Čajkovského, a okrem neho je v tíme veľa skvelých hráčov. Chcem odkázať všetkým fanúšikom Spartaka, že sa už neviem dočkať začiatku novej sezóny a našich víťazstiev s vami," uviedol pre klubový web. Dvadsaťpäťročný Ružička pôsobil v uplynulej sezóne v NHL, no kariéru v zámorí si zahatal kontroverzným videom, po ktorom s ním Arizona predčasne ukončila zmluvu.

Išlo o reakciu klubu na video, ktoré sa na chvíľu objavilo na Ružičkovom verifikovanom konte na sociálnej sieti. Hráča je na ňom vidno za miskou, na ktorej je čiara z neznámeho bieleho prášku a platobná karta. Sezóna 2023/2024 bola pre Ružičku posledná v rámci dvojročného kontraktu v celkovej hodnote 1,525 milióna dolárov.

Do Arizony sa presťahoval koncom januára z Calgary, keď si ho Coyotes stiahli z waiver listiny. V tíme nového zamestnávateľa nastúpil iba na tri zápasy bez bodového zisku. Pred prestupom hral väčšinou až vo štvrtom útoku Flames, v ktorých drese počas sezóny nazbieral tri góly a šesť asistencií v 39 zápasoch. V kanadskom klube odohral počas štyroch rokov celkovo 114 duelov s bilanciou 14 gólov a 26 asistencií. Calgary ho draftovalo v roku 2017 zo štvrtého kola.