Main Content

Maskoti klubov Premier League - II. časť

nedeľa, 15. apríl 2012 15:04 | Autor: Jakub Vaverka

Maskoti klubov Premier League - II. časť
Maskoti klubov Premier League - II. časť | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

V Anglicku je futbal doslova náboženstvo a má obrovskú tradíciu. Ku každému mužstvu od prvej až do piatej ligy patrí nejaká prezývka a keď sa povie The Blues, The Reds, The Gunners alebo The Citizens tak sa vám automaticky vybavia konkrétne mužstvá.

Väčšina týchto mužstiev má aj svojho maskota. Práve o maskotoch je tentonáš seriál, dnes vám prinášame jeho druhý diel, v ktorom predstavujeme maskotov Manchestru United, Tottenhamu, Wolves, Newcastle a Aston Villy.

Kliknite sem pre prvý diel tohto seriálu >>>

MANCHESTER UNITED

Maskotom Červených Diablov nemôže byť nik iný ako samotný Diabol. Nečakajte však žiadne strašidelného satana, ide o večne usmiateho diablika Fredyho, bez ktorého by si viacerí fanúšikovia nevedeli zápasy Manchestru United ani len predstaviť.




 
TOTTENHAM HOTSPUR

Spurs majú logicky ako maskota Kohúta, ktorý zabáva londýnskych fanúšikov na White Hart Line. Volá sa Chirpy, má biely dres a čierno, žlto-bielu hlavu.
 





WOLVERHAMPTON WOLVES

Samotný názov Wolverhampton Wolves napovie veľa. Maskotom Vlkov nemôže byť žiadne iné zviera ako „wolf“. Sympatický vlk Wolfie nosí na svojom drese číslo 77 a snaží sa pomôcť  tímu pri záchrane v Premier League.
 


ASTON VILLA

Aston Villa už nepredvádza také výkony ako pred niekoľkými rokmi, keď The Villans bojovali o Ligu Majstrov, no ich maskot lev Chip im ostal verný ako aj fanúšikovia tohto tradičného tímu z Birminghamu. 
 



NEWCASTLE UNITED


Straky majú v tejto sezóne skutočne hernú fazónu a stále bojujú o postup do Ligy Majstrov. To bezpochyby teší aj maskota Montyho, ktorý je samozrejme straka.


 
Kliknite sem pre prvý diel tohto seriálu >>>

ANKETA: Ktorý maskot z nášho druhého dielu sa vám páči najviac? Napíšte váš názor do našej novej diskusie pod článkom!