Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - NEMECKO: Podarí sa domácim získať vytúžené zlato?

sobota, 1. jún 2024 13:29 | Autor: Róbert Kalnický

Nemecko (fanúšik)
Nemecko (fanúšik) | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURU, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecko. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme.

Program na EURO 2024:

14.6. o 21:00 - Nemecko - Škótsko

19.6. o 18:00 - Nemecko - Maďarsko

23.6. o 21:00 - Nemecko - Švajčiarsko

Dilema v bránkovisku

Nemci budú pred majstrovstvami Európy riešiť aj dôležitú brankársku otázku. Vo výbere sa totiž nachádza nielen domáca ikona Manuel Neuer, ale aj hviezda FC Barcelona Marc-André ter Stegen. Trénerský štáb okolo Juliana Nagelsmanna bude mať pred sebou mimoriadne dôležité rozhodnutie, ktoré bude zaujímať určite celý národ.

Rozlúčka ikony

Svoj posledný veľký reprezentačný turnaj odohrá stredopoliar Toni Kroos. Nemecká verejnosť má od futbalistu Realu Madrid obrovské očakávania, pričom práve Kroos by mal patriť medzi najväčších lídrov svojho tímu. 34-ročný rodák Greifswaldu bude ostro sledovaný a očakávania sú od neho obrovské.

Sklamanie z uplynulých turnajov

Hoci Nemecko patrí k futbalovo najvyspelejším krajinám, posledné turnaje ostáva verejnosť z výsledkov pomerne roztŕpčená. V rok 2016 síce Mannschaft vypadol až v semifinále, odvtedy však na dvoch svetových šampionátoch Nemci v play-off chýbali a počas EURA 2020 obsadili vypadli už v osemfinále.

Šanca pre Pascala Grossa

Svoju prvú väčšiu šancu v reprezentačnom drese by na EURE mal dostať skúsený 32-ročný zakončovateľ Brigtonu Pascal Groos. Na ostrieľaného harcovníka sú počuť samé slová chvály, na ktoré bude chcieť takmer s určitosťou nadviazať aj pred vypredanými tribúnami v domácom prostredí.