Main Content

Grman po odchode do KHL: Nikto z hejterov mi neprispel na hokej

nedeľa, 2. jún 2024 13:20 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Mário Grman
Mário Grman | zdroj: TASR

Je to len pár dní, odkedy Mário Grman podpísal ročný kontrakt s tímom ruskej KHL Admiralom Vladivostok. Odvtedy sa však na jeho adresu strhla vlna kritiky.

Dôvodom je totiž ruský vojenský konflikt s Ukrajinou a zákaz reprezentovať Slovensko pre hokejistov, ktorí pôsobia v KHL. Napriek tomu sa však účastník nedávno skončeného svetového šampionátu rozhodol do tejto súťaže prestúpiť. V uplynulých dňoch bol spájaný s prestupom do Českých Budějovíc, na napokon z toho vzišlo.

27-ročný rodák z Topoľčian v rozhovore pre cas.sk otvorene okomentoval svoju situáciu: "Viem, že na Slovensku a v Česku je táto téma veľmi horúca. Aj som si prečítal viacero nevraživých komentárov, kde mi ľudia želajú aj smrť a aby som sa zadrhol s ruskými peniazmi. Lenže nikto z tých ľudí mi nevydláždil cestu k hokeju, nikto mi nikdy na ten hokej neprispel. Je to ich názor, ja im to neberiem, ale je to len a len moje rozhodnutie."

Grman v minulosti pôsobil vo Fínsku. Uplynulé dva ročníky strávil v českej najvyššej súťaži vo farbách Vítkovíc, kde sa postupne vypracoval na jedného z najlepších defenzívnych hráčov v celej lige.