Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - ŠVAJČIARSKO: Dokáže nenápadné mužstvo prekvapiť?

nedeľa, 2. jún 2024 15:09 | Autor: Róbert Kalnický

Švajčiarskí futbalisti
Švajčiarskí futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURU, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Švajčiarska.

Program na EURO 2024:

15.6. o 16:00 - Maďarsko - Švajčiarsko

19.6 o 21:00 - Škótsko - Švajčiarsko

23.6 o 21:00 - Nemecko - Švajčiarsko

Xhaka po skvelej sezóne 

Švajčiarskí futbaloví fanúšikovia budú mať najväčšie očakávania vo svojom tíme najmä od Granita Xhaku, ktorý si prežil vynikajúcu sezónu vo farbách Bayeru Leverkusen. 31-ročný záložník bude patriť k stavebným pilierom prípadného úspechu Helvétov na tohtoročných Majstrovstvách Európy.

Bude Shaqiri opäť X-faktorom?

Skúsený 32-ročný Xherdan Shaqiri je už viacmenej stálicou reprezentácie Švajčiarska. Aj na tohtoročnom európskom šampionáte by sa mal zaradiť medzi lídrov ofenzívnej činnosti Švajčiarska. Naposledy pôsobil vo americkom Chicagu Fire.

Veľká brankárska opora

Yann Sommer bude aj vo veku 35 rokov jednotkou svojej reprezentácie na majstrovstvách Európy. Gólman Interu Miláno si zachytá na treťom EURE, pričom práve od neho bude záležať to, ako bude fungovať defenzíva helvétov v Nemecku. Zároveň sa očakáva, že sa Sommer stane skúseným mentorom pre mladších kolegov.

Nevyspytateľné výsledky

Švajčiarskú futbalovú reprezentáciu najlepšie reprezentujú jej nevyspytateľné výsledky. Napriek tomu, že majú kvalitnú generáciu, nie sú prekvapeniami ani remízy s Kosovom či Bieloruskom, ale naopak v uplynulých edíciách Ligy Národov dokázali poraziť aj Španielsko či Portugalsko.