Main Content

Cez Slovan a Michalovce do Česka: Slovenský bek putuje do Olomouca

pondelok, 3. jún 2024 08:42 | Autor: TASR

Hokejisti HC Slovan Bratislava
Hokejisti HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Marek Korenčík sa sťahuje z Michaloviec do českej extraligy. Dvadsaťštyriročný obranca bude od nasledujúcej sezóny pôsobiť v tíme HC Olomouc.

Informovala o tom oficiálna stránka klubu. Korenčík pôsobil v úvode minulej sezóny v Michalovciach, odohral deväť zápasov a strelil jeden gól. V októbri však odišiel na hosťovanie do Slovana Bratislava, nastúpil v 32 dueloch a zaznamenal 10 bodov (3+7). Predtým absolvoval dlhoročné pôsobenie v zahraničí. Štyri roky hral v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA.

Počas juniorského veku bol súčasťou švédskej organizácie Lulea, v sezóne 2018/2019 bol kapitánom tímu. Slovensko reprezentoval na MS hráčov do 18 rokov a dvakrát aj na juniorskom šampionáte. Počas tejto sezóny hral za národný tím na Nemeckom pohári, odohral štyri stretnutia.

V Olomouci sa stretne s krajanmi, brankárom Branislavom Kondrádom a útočníkom Silvestrom Kuskom. Na pozícii asistenta trénera pôsobí Róbert Petrovický. "Marek má výborné parametry, budeme veľmi radi, keď nám pomôže. Ale každý hráč nás o tom musí presvediť, rovnako ako ostatné posily," uviedol hlavný trenér Jan Tomajko.