Main Content

ZRAZ SR „21": Prečo je tento termín špecifický, kto má problémy + akí súperi nás čakajú

pondelok, 3. jún 2024 08:57 | Autor: TASR

Jaroslav Kentoš
Jaroslav Kentoš | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odštartovala v nedeľu v Šamoríne prípravu pred poslednými medzištátnymi zápasmi v sezóne 2023/2024.

Zverencov Jaroslava Kentoša čaká v piatok stretnutie s reprezentáciou Azerbajdžanu (18.30 h v Senci), o štyri dni neskôr si sokolíci zmerajú sily s reprezentáciou Moldavska (18.30 h v Senci). Realizačný tím dvadsaťjednotky na dvojzápas s Azerbajdžanom a Moldavskom nominoval 24 futbalistov. Pri nominácii musel brať ohľad aj na potreby reprezentačného "áčka", ktoré čaká európsky šampionát v Nemecku.

"Prioritu má, samozrejme, 'áčko', v ktorom máme šesť chalanov. Okrem nich sme museli urobiť dve vynútené zmeny na brankárskom poste. Ľubo Belko mal zdravotné problémy so svalom a Jakub Surovčík so zubami. Okrem nich sme tu z hľadiska aktuálnej formy v najsilnejšom zložení," uviedol hlavný tréner SR 21 Jaroslav Kentoš pre oficiálny web SFZ. Reprezentácia do 21 rokov sa v nedeľu v Šamoríne zišla v kompletnom 24-člennom zložení, čo na ostatných zrazoch nebýva vôbec pravidlo.

"Väčšinou to býva práve počas júnového zrazu. Počas sezóny majú hráči súťažné zápasy v piatky, soboty, nedele, niektorí dokonca aj v pondelok. Preto v kompletnom zložení neraz bývame až v pondelok večer. Teraz sme však všetci tu už prvý deň, čo je určitá výhoda,“ vyhlásil Kentoš. Pred piatkovým zápasom s Azerbajdžanom budú mať sokolíci až päť dní prípravy. "Júnový zraz býva špecifický," upozornil Kentoš.

"Niektorí hráči majú za sebou už dovolenky, a tak musíme tomu prispôsobiť aj tréningový proces, aby sme hráčov dostali do požadovanej formy. Tri dni pred zápasom už budeme smerovať všetky tréningové jednotky k prvému zápasu proti Azerbajdžanu." Azerbajdžan a Moldavsko nepatria k súperom najsilnejšieho rangu.

Napriek tomu ich nemožno podceniť, čo si uvedomuje aj Kentoš: "Budú to súperi podobnej kvality ako bola Malta v marci. Nesmieme nič podceniť. Títo súperi nás preveria v iných parametroch hry ako nás preverili napríklad Španieli či Dáni na jeseň. Pokračujeme v procese budovania parametrov našej hry a pevne verím, že sa aj na tomto zraze znova zlepšíme."