Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - MAĎARSKO: Opora Liverpoolu bude chcieť pomôcť tímu k úspechu

pondelok, 3. jún 2024 12:04 | Autor: Róbert Kalnický

Maďarskí futbalisti
Maďarskí futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURU, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Maďarska.

Program na EURO 2024:

15.6. o 15:00 - Maďarsko - Švajčiarsko

19.6 o 18:00 - Nemecko - Maďarsko

23.6 o 21:00 - Škótsko - Maďarsko

Szoboszlai v ťažkej úlohe

V neľahkej úlohe sa ocitne maďarský záložník Dominik Szoboszlai. 23-ročný stredopoliar má za sebou premiérovú sezónu v Premier League, v ktorej stihol naskočiť do 33 zápasov. Práve od neho budú mať priaznivci národného tímu obrovské očakávania, nakoľko je jednoznačne najjagavejšou hviezdou na súpiske.

Nájdu Maďari oporu v bránkovisku?

Na svoj ďalší veľký turnaj cestuje aj 34-ročný brankár Péter Gulácsi. Je takmer isté, že gólman Red Bullu Lipsko bude jasnou jednotkou našich južných susedov a bude sa pokúšať byť veľkou oporou. Práve od Gulácsiho bude veľa záležať, nakoľko v bránkovisku mali Maďari vždy kvalitu. To budú chcieť potvrdiť aj v Nemecku.

Predá sa Attila Szalai veľkoklubom?

Oči skautov a trénerov európskych veľkoklubov budú upriamené na obrancu Attilu Szalaia. V uplynulých týždňoch bol tento maďarský reprezentant spájaný s presunom do Chelsea FC, no zatiaľ sa jedná len o roviny špekulácií. Je však jasné, že vydarený turnaj by ho mohol katapultovať do TOP európskych líg.

Bude mať tréner Rossi šťastnú ruku?

Trénerský štáb okolo Marca Rossiho bude čeliť viacerým náročným otázkam pri skladaní zostavy do jednotlivých zápasov na EURE. Prakticky na každú pozíciu má minimálne dve alternatívy a preto pred každým stretnutím bude sledovaný prakticky jeho každý krok a rozhodnutie.