Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (15.4.)

pondelok, 16. apríl 2012 09:39 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (15.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (15.4.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.

Cibulková druhý titul nepridala
Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepridala do zbierky druhý titul z turnajov na okruhu WTA. V Barcelone podľahla Talianke Erraniovej hladko dvakrát 2:6. Dominika cestuje z Barcelony priamo do Marbelle, kde bude slovenskou jednotkou vo fedcupovom dueli proti domácim Španielkam.

Kodaň ovládla Kerberová
Na WTA turnaji v dánskom Kodani skončila dvojročná nadvláda domácej Caroline Wozniackej. Hattrick jej prekazila nemecká tenistka Angelique Kerberová, ktorá ju zdolala dvakrát 6:4. Pre 24-ročnú rodáčku z Brém ide o druhý tohtoročný titul, vo februári sa radovala v Paríži.

Ljubičič ukončil kariéru
Chorvátsky tenista Ivan Ljubičič ukončil na ATP turnaji v monackom Monte Carle bohatú tenisovú kariéru. Rozlúčka mu nevyšla, s krajanom Dodigom prehral v 1.kole 0:6,3:6. 33-ročný tenista sa nachádza na 41.priečke v rebríčku ATP, kariérnym maximom bola 3.priečka z roku 2006.

Date – Krummová valcuje aj po štyridsiatke

Japonská tenistka Kimiko Date-Krummová spolu s krajankou Fujivarovou sa stali víťazkami štvorhry na WTA turnaji v Kodani , keď si poradili s párom Kanepi, Arvidsson 6:2, 4:6, 10:5 (zápasový tajbrejk). Japonka tak potvrdzuje, že tenis na vrcholnej úrovni sa dá hrať aj vo veku 41 rokov.

Lacko najbližšie v Bukurešti a Belehrade

Slovenská tenisová mužská jednotka, Lukáš Lacko sa najbližšie predstaví na dvoch antukových podujatiach v Bukurešti a Belehrade. Pôvodne sa mal predstaviť na Masters podujatí v Monte Carle, tam sa napokon ale nezmestil do hlavnej súťaže a tak sa rozhodol do Monaka necestovať.

V Mersine triumf Sousu, v Pereire triumf domáceho Salamancu

Finálové duely majú za sebou aj dva challengerové turnaje. V turcekom Mersine bol v súboji dvoch mladíkov úspešnejší Portugalčan Sousa, ktorý zdolal Španiela Martiho 6:4,0:6,6:4. V kolumbijskej Pereire sa z titulu raduje domáci Salamca, ktorý zdolal Španiela Ramireza-Hidalga 5:7,6:2,6:1.