Main Content

Bayern Mníchov pomáha ľuďom v núdzi: Bavorský gigant venoval 1 milión eur ľuďom zasiahnutým povodňami

utorok, 4. jún 2024 19:13 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Bayern Mníchov

Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov daroval milión eur zasiahnutým povodňami, ktoré v uplynulých dňoch postihli juh krajiny.

"Povodne spôsobili veľké škody a hrozné utrpenie. Najmä v takýchto výnimočných situáciách je potrebný zvláštny duch komunity, ako v súčasnosti demonštruje veľa ľudí. FC Bayern chce prejaviť solidaritu a podporiť zasiahnutých," citovala agentúra dpa prezidenta klubu Herberta Hainera. Klub rozhodne "o presnom použití prostriedkov v krátkom čase".

"Ako klub stojíme za spolupatričnosťou a ľudskosťou a zaviazali sme sa pomáhať tým, ktorí sú v núdzi nie vlastnou vinou. S následkami tejto prírodnej katastrofy priamo pred našimi dverami musíme držať spolu a chceme spraviť všetko, aby sme poskytli rýchlu pomoc zasiahnutým," povedal generálny riaditeľ Jan-Christian Dreesen.

Silné dažde a záplavy v dvoch nemeckých spolkových krajinách Bavorsko a Bádensko-Württembersko spôsobili počas víkendu veľké škody a podľa meteorologickej služby by mali prísť do oblasti ďalšie dažde. Povodne si doteraz vyžiadali štyri obete a v priebehu uplynulých dní museli úrady evakuovať tisíce ľudí.