Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.4.)

pondelok, 16. apríl 2012 12:25 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (16.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.4.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Carlos Tevéz, ktorý predvčerom dopomohol Manchestru City hetrikom k vysokému víťazstvu nad Norwichom (1:6) je presvedčený, že stále existuje šanca na to, aby Citizens vyhrali ligový titul. ,,Samozrejme stále to môžeme dokázať. Musíme vyvíjať na United čo najväčší tlak, musíme pokračovať v tomto štýle a môžeme isť opäť do čela,” vyhlásil argentínsky kanonier, ktorý si hetrikom získal opäť srdcia fanúšikov bledomodrej časti Manchestru.

MANCHESTER CITY:
Carlos Tévez je opäť vo forme a je možné, že po sezóne ho napokon Manchester City nepredá, hoci to dopredu avizoval. Alternatívu zotrvania Argentínčana na Etihad Stadium priznal aj Roberto Mancini.

CHELSEA:
Vedenie Chelsea sa muselo po semifinálovom zápase FA Cupu s Tottenhamom (5:1) ospravedlňovať za chovanie svojich fanúšikov, ktorí počas minúty ticha za obete tragédie na Hillsborough pred 23 rokmi, spievali oslavné chorály. ,,Chelsea je veľmi sklamaná, že malá časť fanúšikov dnes tento klub zahanbila,” píše sa vo vyhlásení The Blues.

MANCHESTER UNITED:
Manchesterské dvojičky Da Silvovci sa v budúcej sezóne zrejme dočasne rozdelia. Fábio da Silva nedostáva dostatok herných príležitosti v zostave United a Alex Ferguson ho plánuje poslať v budúcej sezóne na hosťovanie, aby sa opäť dostal do zápasového rytmu.

MANCHESTER UNITED:
Podľa Daily Telegraph uzavrel Manchester United prestupovú dohodu s Benfikou Lisabon. Z portugalskej ligy zamieri na Old Trafford dlho žiadaný záložník Nicolas Gaitan za 20 miliónov libier. Opačným smerom poputuje už vyššie spomínaný Fábio da Silva a tiež útočník Federico Macheda. Podrobnosti ich prestupu do Benfiky ešte nie sú známe, nie je preto jasné, či pôjde o prestup, alebo len o hosťovanie.

TOTTENHAM:
Gareth Bale je v centre pozornosti Paris Saint Germain. Francúzsky veľkoklub sa údajne pokúsi cez leto Balea kúpiť z Tottenhamu za každú cenu a problém mu nerobí ani vysoké odstupné, ktoré by mohlo atakovať 50 miliónov libier. Viac informácií nájdete tu.

LIVERPOOL:
Jedným z hráčov, ktorí sa najviac radovali z postupu Liverpoolu do finále FA Cupu je nesporne Jamie Carragher. Skúsený stopér, ktorý v tejto sezóne hráva za The Reds len sporadicky, nakoľko sa nevie presadiť v konkurencií Škrtela s Aggerom, vyhlásil, že semifinálové víťazstvo nad Evertonom (2:1) znamená pre neho rovnako veľa ako triumf v Lige majstrov z roku 2005.