Main Content

OFICIÁLNE: Stanislav Lobotka má nového trénera. Neapol povedie Antonio Conte

streda, 5. jún 2024 18:45 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR/Martin Baumann

Antonio Conte je nový tréner futbalistov SSC Neapol. S talianskym klubom, kde pôsobí aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, podpísal kontrakt do júna 2027.

Conte nahradil vo funkcii kouča slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu, ktorý od februára dočasne pôsobil na lavičke Neapola po odchode Waltera Mazzarriho. "Vitaj Antonio," napísal majiteľ a prezident neapolského klubu Aurelio De Laurentiis na sociálnu sieť X spolu s fotografiou nového kormidelníka. Päťdesiatštyriročný Conte má za sebou viac ako rok trvajúcu prestávku, odkedy v marci 2023 skončil na lavičke Tottenham Hotspur.

Predtým viedol aj reprezentáciu Talianska (2014-2016) a na klubovej úrovni Inter Miláno, FC Chelsea, Juventus Turín, Sienu, či Atalantu Bergamo. "Neapol je klub s obrovským menom na medzinárodnej scéne. Jedno určite môžem sľúbiť - urobím všetko pre rozvoj tímu a klubu. Som naplno oddaný novej úlohe, rovnako ako môj realizačný tím," vyhlásil podľa agentúry ANSA Conte, ktorý počas svojej trénerskej kariéry získal ligové tituly v Interi, Chelsea a trikrát za sebou v Juventuse Turín.

Podľa talianskych médií zarobí v Neapole šesť miliónov eur za sezónu plus bonusy. Neapol má za sebou nevydarenú sezónu, v ktorej skončil ako obhajca titulu v talianskej Serii A až na 10. mieste a nevybojoval si účasť v európskych klubových súťažiach v budúcom ročníku. V úvode uplynulej sezóne viedol tím Rudi Garcia, ktorý skončil v novembri minulého roka. Na popredné priečky tabuľky však potom Neapol nevytiahli Mazzarri a ani Calzona.