Main Content

Slováci bez väčších problémov porazili San Maríno: Outsider odpor nekládol

streda, 5. jún 2024 19:57 | Autor: TASR

Futbalisti Slovenska
Futbalisti Slovenska | zdroj: TASR

Slovenskí futbalisti zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase nad San Marínom 4:0. Na štadióne v rakúskom Wiener Neustadte rozhodli o svojom triumfe nad outsiderom troma gólmi v prvom polčase. Strelecký účet si pri svojom debute za národný tím otvoril stredopoliar Tomáš Rigo.

Reprezentanti uzavrú prípravu na európsky šampionát v nedeľu v Trnave proti Walesu. Slováci zdolali futbalového "trpaslíka" vo všetkých piatich vzájomných dueloch a vylepšili si priaznivé skóre na 26:1. Naposledy sa s posledným tímom rebríčka FIFA stretli 6. júna 2009 v zápase úspešnej kvalifikácie MS 2010, keď súpera v Bratislave deklasovali 7:0. Ako jediný si spomedzi súčasných hráčov výberu Francesca Calzonu zahral pred 15 rokmi pravý obranca Peter Pekarík

prípravný zápas:

Wiener Neustadt (Rakúsko)

Slovensko - San Maríno 4:0 (3:0)

Góly: 8. Rigo, 10. Suslov, 36. Haraslín, 58. Strelec. Rozhodovali: Weinberger - Höfler, Hartl (všetci Rak.), ŽK: Contadini, Palazzi (obaja S. Mar.), 452 divákov.

Slovensko: Rodák - Pekarík (46. Obert), Gyömbér (77. Ďuriš), Škriniar, De Marco - Rigo (68. Hollý), Hrošovský, Bénes - Suslov (60. Tupta), Strelec (59. Polievka), Haraslín (46. Sauer)

San Maríno: Colombo - Fabbri (25. D´Addario), Cevoli, Rossi, Tosi (85. Vitaioli) - A. Golinucci (62. Battistini), E. Golinucci (62. Mularoni) - Berardi (62. Pancotti), Contadini - Sensoli - Nanni (85. Palazzi)

Slováci vstúpili do zápasu niekoľkými nepresnosťami. Postupne sa však dostavil očakávaný scenár, favorit sa usadil na polovici súpera a hľadal medzery v defenzíve outsidera. Otvárací gól do siete San Marína prišiel vo ôsmej minúte, keď sa po priamom kope dostal k dorážke Rigo a vo svojom prvom stretnutí za národný tím si otvoril strelecký účet. Už o necelé dve minúty Slováci viedli 2:0, keď loptu za obranu dostal Suslov a strelou k žrdi prekonal Colomba.

Blízko k tretiemu presnému zásahu bol v 17. minúte Haraslín, ktorý namieril z priameho kopu do žrde. Krídelník Sparty Praha sa presadil až v 36. minúte, keď sa k nemu po kombinácii odrazila lopta v šestnástke a prudkou strelou nedal šancu Colombovi - 3:0. Pred začiatkom druhého dejstva urobil Calzona prvé zmeny. Ihrisko opustil Pekarík, na jeho miesto sa zo stredu obrany presunul Gyömbér a na post stopéra sa zasunul striedajúci Obert. Do druhého polčasu nezasiahol ani autor tretieho gólu Haraslín, ktorého nahradil Sauer. Štvrtýkrát rozvlnil sieť Sanmarínčanov v 58. minúte Strelec po spätnej prihrávke de Marca. Počas celého stretnutia nemusel ani raz zasahovať slovenský brankár Rodák. Po zvyšok druhej časti hry neinkasoval už ani Colombo.